SPORT

Hrvatske su juniorske rukometašice bez problema svladale prepreku do Svjetskog prvenstva, koje će se održati u srpnju 2016. godine u Rusiji. Kvalifikacijski turnir trajao je od 18. do 20. ožujka, a održao se u Đurđevcu.

Hrvatska je bila u grupi s Norveškom, Grčkom i Švicarskom. Naše su rukometašice osvojile maksimalnih šest bodova, dok se Norveška, s dvije pobjede, plasirala u završnicu Svjetskog prvenstva. Grčka se zadovoljila trećim mjestom, a Švicarska nije imala nikakve šanse.

Prvu utakmicu protiv Norveške domaće igračice dobile su rezultatom 24 : 17, što je bilo iznenađujuće s obzirom na to da je u prvom poluvremenu sve bilo neizvjesno. Drugi dan kvalifikacija za Hrvatsku protekao je u nešto opuštenijem tonu. Švicarska je poražena s 15 razlike. Kako bi kvalifikacije privele kraju i pokazale da itekako zaslužuju ići u Rusiju, u zadnjem su kolu svladale Grčku rezultatom 22 : 16, čime su uspješno zatvorile turnir u Đurđevcu.

Među reprezentativkama izbornika Silvija Ivandije, jedina trenutna Podravkina igračica bila je Sara Šenvald.

Ranije su se na Svjetsko prvenstvo izravno plasirale reprezentacije Švedske, Danske, Rusije i Rumunjske, a ostale plasmane možete pogledati ovdje.

?>