SPORT

Hrvatska reprezentacija izgubila je svaki trag na putu do medalje jučerašnjim porazom od Njemačke, no preostala je borba za mjesto koje vodi na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2020. godine.

U srijedu, 23. siječnja održavaju se posljednje utakmice naše skupine. Početak je u 15:30 sati, a posljednje kolo započinju Brazil i Island, dok u 18:00 sati igraju Hrvatska i Francuska, a nakon toga možete pogledati utakmicu Njemačka – Španjolska koja započinje u 20:30 sati.

Ako sagledamo sve strane i ako Hrvatska izgubi od Francuske bila bi treća, no tada španjolska reprezentacija ne smije pobijediti domaćine Njemce, a Island ne smije izgubiti protiv Brazila. Kada bi se sve odvilo prema gore navedenome tada bi tri reprezentacije imale po četiri boda (Hrvatska, Španjolska, Brazil). No zbog gol-razlike Španjolci bi završili na trećem mjestu, dok bi Hrvatska reprezentacija kao četvrta i ujedno bi igrala sa četvrto plasiranom ekipom iz druge skupine. Brazil bi završio na petom mjestu. Ako Brazil ne bude u tom trokutu, tada Hrvatska i Španjolska imaju po četiri boda, a naša reprezentacija završila bi na trećem mjestu zbog pobjede u prvom kolu natjecanja.

Za našu reprezentaciju najlošiji scenarij je taj u kojem Hrvatska može završiti i kao peta u skupini te ostati bez kvalifikacija za Olimpijske igre ako izgubi od Francuske. Ako Španjolska ne izgubi protiv domaćina Njemačke, a Brazil dobije Island; tada bismo imali četiri boda kao i Brazil, ali zbog gubitka hrvatske reprezentacije protiv Brazila, plasirali bi se na četvrto mjesto, a Hrvatska na posljednjem mjestu. Sve utakmice možete pratiti u srijedu 23. siječnja od 15:30 sati.

dd

?>