SPORT

Mlada hrvatska reprezentacija do 21 godine remizirala je u susretu s Austrijom. Utakmica 7. kola kvalifikacija za Euro U-21 2023., koja je odigrana u petak u Varaždinu, završila je rezultatom 0:0. Našim reprezentativcima ovo je prvi remi nakon čak šest uzastopnih pobjeda.

Prvo poluvrijeme obilježila je vrlo skromna igra obje reprezentacije. Vidjeli smo tek jedan udarac prema golu kojeg je u 13. minuti uputio Josip Šutalo.

No zato je drugo poluvrijeme proteklo puno aktivnije. Hrvatska je najbolju priliku za vodstvo imala u 80. minuti kada je Ante Palaversa pogodio okvir gola. Već dvije minute kasnije, Hrvatska je ostala s igračem manje. U 82. minuti Lukas Kačavenda dobio je crveni karton. Prvi žuti karton dobio je zbog počinjenog prekršaja, a drugi zbog prigovora sucu, koji ga je tada odlučio poslati u svlačionicu. Ova akcija obilježila je cijelu utakmicu koja je na kraju završila bez postignutih pogodaka.

Fotografije: Nika Šafarić

 

Hrvatska je do ove utakmice imala čak šest uzastopnih pobjeda te maksimalan broj ostvarenih bodova. Mladi Vatreni i dalje vjerno drže prvo mjesto u skupini A s 19 ostvarenih bodova, druga je Norveška s 15 bodova i utakmicom manje, dok je treća Austrija s 13 bodova i utakmicom više.

Hrvatske reprezentativce već za nekoliko dana čeka novi okršaj. Nadolazeća utakmica protiv Finske odigrat će se 29. ožujka u Varaždinu.

?>