Hrvatska

Iako prometna regulacija u Koprivnici nikada nije bila problematična, u gradu postoji nekoliko raskrižja na kojima se i iskusni vozači moraju zamisliti kada riječ o prvenstvu prolaza, poput raskrižja kod pruge prema Koprivničkom Ivancu. Većina prometnijih je ipak regulirano semaforom i upravo jedno takvo žiteljima kvarta Podolice zadaje glavobolje već godinama.

Naime, raskrižje dviju vrlo prometnih ulica, Varaždinske i Zagrebačke u blizini gradskog groblja, prije semafora povezuje jednosmjerna ulica kroz koju se može proći i zaobići semafor na kojem je uvijek gužva. Oni koji ga ne zaobilaze zbog gužve, zaobići će ga zbog policije koja često stoji na semaforu, a vrlo rijetko na ulazu ili izlazu sporne jednosmjerne Domžalske.

Domžalska ulica u Koprivnici.

„Godinama smo prijavljivali vožnju u krivom smjeru, no od svega skupa na kraju ne bi bilo ništa. Policija je uzela pokoju vozačku i na tome bi sve završilo. Nije problem samo vožnja u krivom smjeru već sam susret dvaju vozila od kojih se najčešće mora micati ono koje vozi u ispravnom smjeru jer je ulica jako uska. Kod takvih susreta znaju skretati i mimoilaziti se preko nogostupa, pa ne želim ni pomišljati što bi se moglo dogoditi da u tom trenutku naiđe neko dijete.“ – zabrinut je stanar Domžalske, M.M.

Kako se na samom semaforu nalazi i poslovni objekt West centar  u kojem radi nekoliko popularnih kafića, nerijetko noću upravo tim putem „veseli“ gosti zaobilaze policiju  pa još dodaju gas u krivom smjeru u automobilu ili na motociklu da prije prođu zabranjenu dionicu. Na pitanje što policija misli napraviti po tom pitanju i hoće li se mijenjati prometna regulacija, još uvijek nema odgovora iz PP Koprivnica.

S obzirom da su u kvart doselile brojne mlade obitelji, a nogostupom se kreće i puno djece, na Podolicama svi nestrpljivo čekaju epilog ovog višegodišnjeg gledanja kroz prste nestašnim vozačima.

Foto: Ana Lukčin/ Privatna arhiva

?>