ŽIVOT

U selu Tomaš, smještenom pored Bjelovara, susrećemo izvanrednu ženu koja je uspjela spojiti svoje strasti i stvoriti nevjerojatnu ravnotežu između biciklizma i pčelarstva. Lucija Kurta, strastvena biciklistica i predana pčelarka, živi život ispunjen prirodnim ritmom, vozeći se slobodno cestama i brinući se o svojim vrijednim pčelinjim zajednicama.

Strast prema biciklizmu

Prije 15 godina, Lucija je prvi put sjela na bicikl iz praktičnih razloga, kako bi se lakše kretala. No, taj prvi susret s biciklom ubrzo je prerastao u strast koja ju je obuzela. “Biciklizam je postao moj bijeg od svakodnevnog stresa i način da se povežem s prirodom na poseban način”, izjavljuje Lucija s osmijehom na licu. Vožnja biciklom postala je više od samo prijevoznog sredstva – postala je način života. Lucija je otkrila nevjerojatnu slobodu i zadovoljstvo koje biciklizam pruža.

Pčelarstvo – naslijeđena ljubav

Lucija nije samo strastvena biciklistica – ima i drugu veliku ljubav koja seže duboko u njezinu obiteljsku povijest – pčelarstvo. “Oduvijek sam bila fascinirana pčelama i njihovim značajem za očuvanje prirode. Moj otac je iskusni pčelar, pa sam naslijedila ljubav prema ovom predivnom zanatu”, izjavljuje Lucija s ponosom. Već više od 7 godina Lucija aktivno njeguje pčelinje zajednice uz pomoć svog oca. Košnice, koje su postale središnje mjesto njezine ljubavi i pažnje, svjedoče o njezinoj predanosti pčelarstvu.

Harmonija između biciklizma i pčelarstva

Lucija je uspjela stvoriti posebnu harmoniju između svoje strasti za biciklizmom i pčelarstvom. Dok vozi bicikl kroz predivne krajolike Bjelovarsko-bilogorske županije, osjeća snagu prirode koja je inspirirala njenu ljubav prema pčelama. Svaki pedalaj podsjeća ju na važnost očuvanja okoliša i biljnog svijeta koji su presudni za opstanak pčela. S druge strane, briga o svojim pčelama s pažnjom i ljubavlju pruža joj mir i zadovoljstvo. “Biciklizam me povezuje s prirodom, a pčelarstvo me uranja u njezine dubine. To je cjelovit doživljaj ravnoteže i povezanosti”, izjavljuje Lucija s oduševljenjem.

Dok se opraštamo od Lucije, ne možemo se ne diviti njezinoj snazi i predanosti. Ona je nevjerojatan primjer žene koja je uspjela spojiti svoje strasti – biciklizam i pčelarstvo, i pronaći ravnotežu između njih. Kroz svoju strastvenu vožnju biciklom i brižno ophođenje prema pčelama, Lucija nas inspirira da njegujemo svoje strasti, brinemo o okolišu i cijenimo ljepotu prirode koja nas okružuje.

Neka nam Lucijina priča služi kao podsjetnik da se povežemo s prirodom, uživamo u ljepoti biciklizma i prepoznamo važnost očuvanja pčelinjeg svijeta. Neka nas inspirira da stvaramo harmoniju između svojih strasti i njegujemo ravnotežu između prirode i samoga sebe. Lucija Kurta svijetli je primjer kako spojiti svoje snove i stvoriti život ispunjen srećom i zadovoljstvom.

Izvor slika: Lucija Kurta/privatna arhiva

?>