Studenti

Nakon brojnih projekata i radionica, studenti Sveučilišta Sjever donose svoj pogled na grad. U sklopu projekta „Grad na drugi pogled“, 9. lipnja u 20 sati u Galeriji „Koprivnica“ otvara se izložba studenata, učenika i umjetnika.

Izložba je rezultat višemjesečnih umjetničkih produkcija i radionica projekta „Grad na drugi pogled“, koje su se odvijale od veljače ove godine. U suradnji s Muzejom grada Koprivnice, u projektu sudjeluju studenti Odjela za medijski dizajn, učenici koprivnički osnovnih i srednjih škola i umjetnici Božena Končić Badurina, Iva Matija Bitanga, Antonio Grgić, Kata Mijatović, Marijan Molnar i Vlatko Vincek.

Grad na drugi pogled / Gn2p putujući je interdisciplinarni edukativno-izložbeni projekt udruge PUNKT, koji povezuju promišljanja grada, suvremene umjetnike i edukaciju mladih kroz radionice. Projekt je namijenjen umrežavanju sudionika projekta i jačanju interesa zajednice.

Pod mentorstvom Ive Matije Bitange i umjetnice Tanje Vujasinović studenti Medijskog dizajna na Sveučilištu Sjever intenzivno surađuju u projektu „Grad na drugi pogled“. U sklopu kolegija Multimedijalno pripovijedanje realizirali su radove na temu „Koprivnica na drugi pogled“. Osim stvaranja vlastitih radova, sudjelovali su i u montaži učeničkih videoradova i u produkciji radova umjetnika angažiranih na projektu.

Radovi umjetnika, studenata i učenika satkani su od brojnih subjektivnih i autentičnih pogleda na Koprivnicu. Ulaz je besplatan, a izložbu možete pogledati do 19. lipnja.

Program otvorenja

20:00, Galerija Koprivnica (Zrinski trg 9): Otvorenje izložbe „Grad na drugi pogled“.

19:30 – 21:00, stara sinagoga u Koprivnici (Svilarska ulica): Ambijentalna instalacija „Poziv“ Antonija Grgića.

20:30, Galerija „Koprivnica“: Sound performance „Silens – 28. 4. 2016.“ Marka Jovića, studenta Sveučilišta Sjever.

21:30, Galerija Koprivnica: Industrial/noise performance kineskog umjetnika Sandyja Dinga i Marka Jovića, studenta Sveučilišta Sjever.

?>