Uncategorized

U Dubrovniku u hotelu Petki od 15. do 17. studenog održava se međunarodni interdisciplinarni simpozij Filozofija medija – Mediji i javnost u organiziciji Medijskog sveučilišta i Centra za filozofiju medija. Pokroviteljstvo je potvrdio predsjednik Ivo Josipović koji je istaknuo važnost kritičkog i odgovornog sagledavanja stvarnosti i kreiranja javnosti. Vjeruje kako će istaknuti teoretičari i stručnjaci različitih područja svojim razmišljanjima pridonijeti pozitivnim promjenama u komunikaciji medija i društva.

Na Simpoziju će se predstaviti sedamdesetak znanstvenih radova vezanih uz filozofske, komunikološke, kulturološke, artističke i političke aspekte medijskog oblikovanja javnosti. Događaj ima međunarodni karakter pa će na njemu sudjelovati znanstvenici i studenti sa raznih sveučilišta iz nekoliko država. Studenti će održavati okrugle stolove na kojima će se raspravljati o temama vezanima za medije.

„Svaki je simpozij izvorno gozba razgovora, dijeljenja mišljenja, dijaloga. Ove godine tema je Mediji i javnost, jedna beskrajno važna tema koja određuje sudbinu suvremenog čovjeka u politiziranom, ali i medijski podjeljenom društvu. Pitanje javnosti jedno je od temeljnih pitanja opstanka čovjeka danas, o tome kako nas manipuliraju, što nam rade, postoje li slobodni mediji, kakve su nove tehičke pretpostavke za kreiranje neke nove javnosti, kakva je mogućnost novih generacija da stvara i kreira neke medije koji će danas-sutra biti neovisni od politike, velikih korporacija i velikog kapitala, kako se možemo približiti istini i ona nama. Sve su to temeljna pitanja današnjeg vremena“, rekao je u razgovoru za emisiju Kolegij profesor Sead Alić.

?>