DRUŠTVO

U ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine Sveučilišni centar Koprivnica ugostit će bivšeg predsjednika Vlade Republike Hrvatske (2011.-2015.), Zorana Milanovića.

Bivši premijer će na poziv izv. prof. dr. sc. Petra Kurečića održati gostujuće predavanje pod nazivom “Pet godina članstva u Europskoj uniji: izazovi vanjskoj i unutarnjoj politici Republike Hrvatske” u 16.30 sati u dvorani A108 u sklopu kolegija Politički pojmovi i ideje.

Kroz interaktivno i zanimljivo predavanje gost predavač će studentima i svim zainteresiranima prenijeti vlastita razmišljanja i osobna viđenja o članstvu Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Također, na predavanju će studenti i svi zainteresirani imati priliku saznati što je Hrvatskoj donijelo članstvo u Europskoj uniji (EU) i jesmo li mogli bolje iskoristiti prigodu koja nam je pružena, prijeti li EU stvarna podjela na “više brzina” ukoliko se ne promijeni, može li iskustvo Hrvatske pomoći državama Zapadnog Balkana na njihovu putu prema članstvu u EU, kakve su mogućnosti malih i ispodprosječno razvijenih država u integracijama i savezima poput EU i NATO-a te kako iz perspektive premijera manje članice EU izgleda proces odlučivanja na sastancima Europskog vijeća?

Pored navedenog, Zoran Milanović će se u sklopu predavanja dotaknuti i teme o kontinuiranom iseljavanju i sveprisutnom utjecaju političke elite na ekonomiju i društveni život.

Bivši premijer će na pitanja prisutnih odgovoriti isključivo vezano uz temu predavanja.

?>