Info

NJ.E. Sandeep Kumar, veleposlanik Republike Indije u Republici Hrvatskoj, održat će gostujuće predavanje u utorak, 3. svibnja, u 15:30 u Sveučilišnom centru Koprivnica na temu Indijsko gospodarstvo i mogućnosti gospodarske suradnje između Indije i Hrvatske.

Veleposlanik Kumar stupio je na dužnost u Hrvatskoj u kolovozu 2015. Iza njega je dugogodišnje međunarodno iskustvo. Tijekom bogate diplomatske karijere služio je u brojnim misijama – od Hong Konga, preko Hanoia, Pariza, Cape Towna, do Kabula. U Afganistanu je najprije proveo tri godine u indijskom veleposlanstvu, a od 2008. do 2013. bio je član izaslanstva UNDP-a, radeći na reformi policije. Prije dolaska u Zagreb bio je zajednički tajnik u zapadnoj Aziji i sjevernoj Africi (Wana), Odsjeka indijskog ministarstva vanjskih poslova. Radi uspostavljanja što boljih veza s lokalnim zajednicama i institucijama, Veleposlanik Kumar svoj je mandat započeo obilazeći županije i gradove u unutrašnjosti Hrvatske.

Jedan od ciljeva Veleposlanstva u ovom mandatu je inicirati i ojačati suradnju ne samo u području gospodarstva, već i kulture, znanosti, istraživanja i razmjene studenata između Hrvatske i Indije, stoga pozivamo studente, profesore i djelatnike Sveučilišta Sjever da prisustvuju predavanju.

?>