JA,NOVINAR

Zanima me kada ste zadnji put primijetili osmijeh na ulici? Jeste li primijetili kako ste prirodno više privučeni k onim osobama koje šire pozitivnu energiju? Tko su ti famozni ljudi koji jednostavno zrače? Pa nekako mislim da su oni kao i svi mi. Sa svim svojim manama, veselim i tužnim trenucima i svemu što im život donosi i stavlja pred njih. Znate što mislim da je ključna razlika? Pogled. Vrlo jednostavno. Pogled na svijet. Kada shvatite da vam se nikada neće dogoditi nešto što nećete moći podnijeti. Nekako vjerujem da se najpozitivnijima dogode i one najteže stvari (nemojte se prepasti sad). Pozitivne osobe će doista naći rješenje i okrenuti situaciju u svoju korist. Ako mislite da to nikako ne možete samo se sjetite nekih svojih teških trenutaka i pogledajte se sad. Mislim da se i najmanji pomak mora vidjeti. Budite ponosni ponekad sami na sebe i ne mislim na onaj način da postanete umišljeni. Jednostavno se prihvatite i razmislite da sve u životu ima onaj Jing i jang, ono pozitivno i negativno. Samo je pitanje u što usmjerujete svoj fokus. I naravno da će biti kušnji, no ako je kormilo čvrsto usmjereno ni najjača sumnja ga neće slomiti.

No zašto ovo govorim. Kada se fokusirate na nešto što vas doista uveseljava počet ćete zračiti tom ranije spomenutom pozitivnom energijom. Moći ćete se osmjehnuti, pa čak i nepoznatoj osobi. Doista gledajući došli smo da faze kada se nekako sve manje smijemo. Ima toliko razloga da budemo pozitivni. Ponekad je to običan sunčan dan, ponekad je sitnica koju nam bližnja osoba pokloni, mala slatka gesta ili poruka nama voljene osobe. Ponekad je onaj mali repić koji maše na sve strane kada uđete u kuću, a može biti i mir koji osjetite kada dođete u dom nakon radnog i užurbanog dana. No ponekad je to borba. Ona jedna borba samo vama poznata. No, znate što? Dajte i njoj jedan osmjeh i recite „Spremna sam, da vidim što možeš“. Ako nema borbe, nema ni napretka, a ako nema napretka nema ni ostvarenih ciljeva.

grafit-savska-16102016-1

Negdje sam pročitala da su snovi bez ciljeva i dalje samo snovi. Razmislite što je vaš sljedeći cilj? Koji je sljedeći vrh koji se mora osvojiti? I započnite ga s onim jednostavnim ustajanjem na vrijeme. Kaže se da su najbolje stvari s druge strane straha, pa vas pitam sad, što je za vas strah? Hoćete li mu biti pokorni ili ćete ga pogledati u oči, dići glavu visoko, staviti osmijeh na lice i konačno zaživjeti onaj život kojemu ste uvijek težili? Jednostavno je. Život je prekratak da ga ne bismo živjeli i da se ne bismo smijali. Kako piše na onome poznatome grafitu na Savskoj cesti u Zagrebu „Osmijeh na licu uljepšava ulicu“, pa da vas ostavim s par pitanja za kraj. Kome ćete vi danas uljepšati dan? Sebi? Prijateljima? Voljenim osobama? Ili jednostavno svima oko sebe? Koji cilj je sljedeći na redu? I možda najvažnije pitanje, da li imate ciljeve ili i dalje živite u snovima?

?>