Studentski

Vječno pitanje svakog studenta, a i većine ljudi je gdje dočekati Novu godinu? Mnogi u zadnji tren odluče gdje će biti zbog čega imaju problema s pronalaskom mjesta ili previsokim cijenama.

Već mjesecima unaprijed planira se gdje će tko ispratiti staru, a dočekati Novu godinu. Kupuju se nova garderoba i obuća, planira se s kim će se proslaviti i hoće li to biti kod prijatelja, na trgu ili pak u nekom kafiću, restoranu ili hotelu. No, ima i onih koji u zadnji trenutak smišljaju gdje će, kako i s kim proslaviti. Zbog toga ne stignu kupiti i organizirati sve što treba, pa nastaju problemi.

Pitali smo studente imaju li oni takvih problema, a dobili smo različite odgovore.

Većina će Novu godinu dočekati kod prijatelja, cure ili dečka, a neki od njih rezervirali su mjesta u omiljenom kafiću, klubu ili hotelu. Malo je onih koji ne znaju gdje će čekati te onih koji će na doček ići u inozemstvo. Svi će biti sa svojim bližnjima, odnosno prijateljima, curom, dečkom i obitelji. Studenti na sam doček potroše između 100 i 300 kuna. Doček u kafićima i klubovima varira; kod nekih su cijene prosječne, a kod nekih malo skuplje. Studenti se vole ušminkati i kupiti novu, posebnu odjeću za samu proslavu. Neki se time žele iskazati, a nekima to uopće nije bitno. Zbog toga izlaze u starim krpicama, a i dalje se osjećaju odlično.

Očekivanja za novu 2015. godinu većinom su pozitivna. Studenti očekuju bolju godinu s mnogo uspjeha, položenih ispita, sreće, zdravlja, puno ljubavi i novaca. Moramo spomenuti i pesimiste koji ne očekuju ništa posebno i smatraju da će nova godina biti još gora i manje uspješna od sadašnje.

?>