SPORT

Siječanj je već tradicionalno rezerviran za rukomet, pa je tako jučer, 13. siječnja počelo Europsko rukometno prvenstvo za muškarce. Nakon problema sa korona virusom, hrvatska reprezentacija je u nešto izmjenjenijem sastavu jučer odigrala prvu utakmicu protiv Francuske.

Prva rukometna večer bila je rezervirana i za susret Francuske i Hrvatske, a završila je rezultatom od 27-22. Iako nam Francuska nije nepoznati protivnik, u igru smo ušli relativno mlako, te su Francuzi već od početka imali prednost.

U prvih 15 minuta utakmice, Hrvatska je gubila sa pet razlike, odnosno rezultat je bio 4:9. Ipak, prema kraju poluvremena, Hrvatska je pojačala svoju igru te stigla do rezultata od 11:13 te smanjila razliku.

Svakako zanimljivije i dinamičnije je bilo drugo poluvrijeme u kojem su domirale igra, isključenje te crveni i plavi karton. Tragična je po Hrvatsku bila 48. minuta u kojoj smo u samo 12 sekundi zaradili 3 isključenja i dva kartona. Neslavni niz je započeo Srna, potom je zbog prigovora isključenje dobila i hrvatska klupa, a Mandić je nakon grubog naleta na Maheu zaradio crveni i plavi karton.

Plavi karton je ”novost” koja uvedena u rukomet 2016. godine, ako su mnogi gledatelji upravo jučer saznali za njega. On se dodjeljuje nakon što suci odluče da se radi o izrazito nesportskom ponašanju. Odlukom disciplinske komisije, odlučeno je da će Mandić biti suspendiran na idućoj utakmici.

Također, nakon drame i sudačkih odluka, hrvatski navijači su sa tribina sucima vikali ”Cigani”, a na teren su bacane i boce. Scene su izgledale kao da gledamo utakmicu HNL-a, a ne važnu utakmicu na početku Europskog rukometnog prvenstva.

Sljedeću utakmicu u skupini C, naši dečki igraju u subotu, protivnik je Srbija, u 20:30 minuta, a prijenos je na RTL televiziji.

Foto: HRS

?>