FOTOREPORTAŽA: Bili smo na Wine Spring Breaku u Koprivnici i bilo nam je baš dobro
U Koprivnici se u petak, 29. svibnja, prvi put održao Wine Spring Break, proljetni festival vina. Događaj koji se dosad održavao samo u Zagrebu okupio je 18 vinara, a posjetitelji su za cijenu ulaznice od 65 kuna mogli uživati u čak 36 vrsta vina.
Nešto poslije 17 sati počeo se puniti štandovima omeđen prostor uz terasu koprivničkog café-bara Mojo, gdje su vinari, ali i jedan proizvođač rakije, izložili svoje tekuće eksponate.
Među onima koji nisu mogli odoljeti ovakvoj hedonističkoj poslastici bila je i ekipa Pressedana.
Na ulazu u festivalski prostor dobili smo ružičastu trakicu – i pohod na dobra vina mogao je početi!
Ritam kušanju onoga zbog čega postoji grožđe davao je neumorni hippie-pjevač, odnosno svirač, čiji je repeortar odlično odgovarao događaju.
Da gitara ide uz vino naučila nas je Gabi Novak, ali da će se Woodstock tako dobro sljubiti s vinima – e, to nas je već iznenadilo.
Bijela, ružičasta i crvena vina te varijacije na temu dolazila su – i još brže odlazila – iz čaše koja vjerojatno nikada nije bolje ispunjavala svoju svrhu.
S nogu nas je (ipak ne doslovno… iako ni to nije bilo daleko) oborio Štamparov međimurski muškat, a ženski dio ekipe pao je na Miu, pjenušavo aromatično vino.
Šećer na kraju bile su Mikačićeve rakije spektakularnih boja i okusa, tamnocrvena od crnog vina i bobičastog voća te zelena od bijelog vina, meda i limete.
Nasreću, bilo je i hrane pa smo izdržali i dulje od previđenog kraja u 22 sata, a ako je išta zasjenilo vina, bilo je to večernje druženje na otvorenom koje nas je podsjetilo na najljepše morske ljetne večeri.
I na kraju, poruka organizatorima: ovo bi se trebalo održavati svaki mjesec. U Koprivnici i svugdje gdje postoje ljudi i vina. I rakije.