Glazba

Ove subote, 26. svibnja, susjed Sveučilišta Sjever u Koprivnici, Forum udruga nezavisne kulture (popularni FUNK) ugostio je četiri benda.

FUNK Day je jednodnevni festival kojim se promovira nezavisna scena Koprivnice i okolice i kojim se želi potaknuti na dijalog o potrebi grada za društveno-kulturnim centrom.

Ove je subote na koncert četiri benda odaziv Koprivničanaca svih generacija bio osobito velik, što je pokazatelj rasta rada FUNK-a. kao i podrške za samu nezavisnu scenu.

Koncerti su počinjali u dogovorenoj satnici. Otvorenje je bilo u 21 sat, dok je već u 21:30 na scenu stupio bubnjarski kolektiv BUŠ BUM, koji je kratkim, ali energičnim, upečatljivim i bučnim nastupom simbolično odradio uvertiru u ovu glazbenu večer. BUŠ BUM specifični su po tome što bubnjaju na limenim bačvama uz glazbenu pratnju Aleksandra Rapaića.

Drugi po redu nastupio je zagrebačko-koprivnički sastav Tyger Lamb koji je unatoč tehničkim poteškoćama na samom početku (mikrofon vokala nije radio) odradio vrhunski nastup poslije kojeg ih je publika bila primorana zvati na bis, na što su se rado odazvali i tako publici ispunili želju.

Treći je nastupio koprivnički Avlov kojemu je ovo debitantski nastup i čiji se stil može opisati kao pop fuzz jazz.

Četvrti i posljednji nastupio je Letarg koji je nedavno u FUNK-u imao i promociju svojeg zadnjeg albuma. Pokazatelj da i oni rastu su povezanost s publikom koja je zajedno s njima pjevala njihove sada već poznate stvari, uključujući ‘Rebra’ i ‘Svemir’.

Za zabavu na afteru pobrinuo se DJ Mad Postman koji je okupljeno mnoštvo zabavljao do kasno u noć.

A kako je sve izgledealo, možete pogledati u bogatoj fotogaleriji.

Foto: Krešo Puklavec
?>