Film

 

Ove godine Zagreb Film Festival doputovat će u Koprivnicu donoseći  izbor iz glavnog ZFF programa, ZFF filmske trenutke i ZFF festivalsku atmosferu.

Poznata su tri dugometražna naslova iz ovogodišnje utrke za Zlatna kolica koje će, paralelno sa zagrebačkom, gledati publika u Koprivnici: sa svojim novim filmom, Halla ide u rat, ZFF-u se vraća Benedikt Erlingsson, redatelj islandske seoske romanse O konjima i ljudima koja je na 12. ZFF-u nagrađena posebnim priznanjem. Junakinja ove uvrnute akcijske komedije svojevrsna je ženska verzija Don Quijotea, seoska ekološka aktivistica koja naoružana lukom i strijelom juriša na lokalnu industriju aluminija. Film je islandski kandidat za Oscara, a nominiran je i za nagradu LUX, koju dodjeljuje Europski parlament. Pogledati ga možete 15. studenog u 20:20 sati, samo nekoliko sati nakon premijere u Zagrebu.

Britansku romantičnu komediju Stari momci u režiji Tobyja MacDonalda, modernu  varijaciju priče o Cyranou de Bergeracu s Alexom Lawtherom u glavnoj ulozi (Imitation Game, Black Mirror, The End of the F***ing World), možete pogledati 16. studenog također u 20:20 sati.

 

Brazilsko-urugvajski Voljeni redatelja Gustava Pizzija, premijerno prikazan na Sundanceu, topla je ljudska drama o kaotičnom životu brazilske srednjoklasne obitelji, a narasporedu je 17. studenog u 20:20 sati.

 

?>