SPORT

Filip Pejić vratio se borbama na najbolji mogući način. Nakon godine i pol bez borbi pobjedom u svojem debiju za najveću europsku organizaciju mješovitih borbi poljskog KSWA, protiv domaće uzdanice Filipa Wolanskog.

Nakon duge pauze, ponajbolji hrvatski borac slobodne borbe, vratio se i to na kakav način tehničkim nokautom u drugoj rundi, nad vrlo nezgodnim protivnikom.

Borba je krenula dosta oprezno s obje strane, vidjelo se u prvim minutama da Filipu fali borbi neko duže vrijeme, osjetilo se kako je oprezno ulazio u razmijene udaraca i kako je držao distancu . S druge strane Wolanski je očito jako respektirao nešto duži raspon ruku Pejića i snagu samog udarca, pa se nije opuštao u neke veće pokušaje po njega moguće opasnih udaraca. Krajem runde, pokazalo se da je Filip jednostavno kompletniji borac, te je krajem runde uključio udarce nogom, koji će se u nastavku pokazati kao ključni u pobijedi.

Druga runda je počela puno otvorenije, Wolanski se zauzeo središte kaveza i počeo tražiti pukotine u gardu Filipa, pokušavajući uputiti par krošea. Međutim, Filipova obrana je bila na razini, te je udarcima nogom ublažio opasan pokušaj napada. Nakon takvog jednog udaraca nogom točnije High kicka, Wolanski pada, te se vidi da je kraj borbe blizu. Pejić je odmah osjetio da mu je protivnik uzdrman, te ubojitim serijama ground and pune udarca, u full mount poziciji završava borbu i dolazi do vrijedne pobijede.

VIDEO nokauta pogledajte na linku .

 

 

?>