Film

Projekcija eksperimentalne filmske instalacije „Sad znaš“ čiji su autori akademska slikarica Verena Jakuš i apsolvent oblikovanja zvuka na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti Donat Radas, započet će u ponedjeljak, 20. studenog u ­­19 sati u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec, a može se pogledati do 26. studenog radnim danom od 8 do 21 sat.

Rad će biti prikazan u sklopu 49. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva kao dio popratnog programa, a nastao je kao subjektivna reakcija autora i plesačice na zbivanja u Zagrebačkom plesnom centru u razdoblju od ljeta 2016. godine sve do danas.

Godinu dana nakon što je snimljen kratki plesni film, isti je podvrgnut ponovnom presnimavanju koje je izvedeno in situ u izlagačkom prostoru i rad se sastoji od više projekcija čije je prikazivanje ciklično.

Projekciju prati zvučni zapis intervjua s plesačicom Ivom Richtermoc: „(…) onak’, tu si u tom prostoru već 7 godina, imaš neku povijest tog prostora, ono… ne znam, kad bi’ ti to vizualno morala opisat’ to bi ti meni bilo k’o… ne znam, kad gledaš… krimić neki, i onda uđu oni u sobu i bace onaj suzavac koji se onak’ dimi… i sad zamisli da je taj dim onak’ crn i siv i bljakav, i sad ispuni se prostorija tim i treba ti onak’, pol godine da se to raščisti taj dim, ali taj dim se i dalje ne raščišćava jer je… prostorija hermetički zatvorena… i tak’ je cijelo vrijeme… Kad imaš dvoranu onda si ono malo nekako slobodnija, možeš… nekak’… živit’ s tim prostorom, ovak’ je, drugo…“

Film je snimala Stela Horvat, a montirao ga je Augustin Koprić. Montažerka projekcija je Alma Trtovac dok produkciju potpisuje Avis Rara Studio iz Vrbovca.

Foto: Verena Jakuš
23768757_1927704163908230_989995628_o
?>