SPORT

„Košarka je svakako jedan od popularnijih akademskih sportova u Hrvatskoj, a igra se širom države i na gotovo svim sastavnicama UniSport sustava“, barem tako kazuje opis košarke na stranicama Unisporta. Briga UniSporta jest da se što je više moguće sportova popularizira među studentima i svima onima koje zanima sport.

Osim zdravijeg načina života uz fizičko kretanje, jača se moral kroz momčadski duh što utječe na svakog individualnog igrača.

Sustav natjecanja u košarci na sveučilišnoj razini podijeljen je u nekoliko kategorija koje čine više različitih skupina u kojima se takmiči više ekipa različitih visokih škola i fakulteta. Kroz UniSport se iz godine u godinu sve više vidi napredak u popularizaciji sveučilišnog sporta, što dokazuje veći odaziv kod ljudi, ali i publike.

Upravo nedavno, 07. ožujka u utorak odigrala se poluzavršnica UniSportHR Košarke za skupinu Sjever i to u dvorani u Varaždinu, na kojoj su, osim domaćina, nastupile ekipe Veleučilišta Baltazar i Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) u muškoj konkurenciji.

Ekipa Sveučilišta Sjever tako je nakon odigrane poluzavršnice skupine Sjever završila na trećem mjestu izgubivši od obadvije ekipe. Poraz ovdje nije toliko važan budući da su igrači Sjevera pokazali dobru igru te da ih je u ključnim trenucima pratila samo loša sreća.

U muškoj konkurenciji momčad Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta je
upisala obje pobjede u prva dva kola protiv Baltazara i Sjevera te se plasirala na završnicu skupine Sjever. U izvrsnoj i napetoj utakmici ekipa Baltazara pobijedila je ekipu Sjever i time osigurala drugo mjesto u skupini. Tek u posljednjoj utakmici ekipe Baltazar protiv ZŠEM-a potvrđen je pobjednik skupine koji ide direktno u završnicu skupine.

REZULTATI:

STUDENTI

 1. KOLO
  SJEVER- ZŠEM 50 :74 (17:13, 13:17, 10:24, 10:20)

Ekipe Sjevera i ZŠEM-a odigrali su vrlo kvalitetne prve dvije četvrtine te na poluvremenu bili u egalu predvođena izvrsnim kapetanom Nakićem. No, tu priča staje za ekipu Sjevera jer je u nastavku utakmice ZŠEM preuzeo vodstvo te u zadnje dvije četvrtine dobio ukupno 40:20. Bila je to čista pobjeda Zagrepčana koji su stigli dati priliku svim igračima da „osjete“ utakmicu.

 1. KOLO
  BALTAZAR – SJEVER 66:43 (20:07, , 10:14, 18:14,18:08)

Baltazar je suvereno otvorio utakmicu te Varaždincima dozvolio tek po 7 poena u prvoj, odnosno 10 u drugoj četvrtini za vodstvo plus 13 na poluvremenu. Druge su dvije četvrtine odigrane u “nižoj brzini” te je Sjever u bio u egalu –18:14 u trećoj četvrtini. U konačnici potvrđena je sigurna pobjeda ekipe Baltazara koju je predvodio sigurni Petrović.

 1. KOLO
  BALTAZAR – ZŠEM 45:53 (11:12, 13:13, 11:08, 10:20)

U utakmici koja je, prema dotad viđenom, odlučivala o prvom mjestu, ekipe su odigrale prvu i drugu četvrtinu izjednačeno da bi u završnici došlo do dvostrukog preokreta. Druge dvije četvrtine odigrane su izjednačeno da bi se u tvrdoj utakmici i borbenoj igri u zadnjoj četvrtini bolje snašao ZŠEM te u konačnici slavio u ovoj utakmici.

 POREDAK

 1. ZŠEM
 2. BALTAZAR
 3. SJEVER

kosarka2

?>