Info

U Kinološkom društvu Koprivnica bez obzira na kišno i tmurno vrijeme održana je još jedna izložba pasa. Na izložbi je prisustvovalo 310 pasmina iz svih dijelova Europe.

Kinološko društvo Koprivnica organiziralo je 20. jubilarnu izložbu pasa 5. svibnja koje se održalo na terenu Kinološkog društva na Danici. Otvorenje izložbe započelo je u 9:30, a ocjenjivanje pasa trajalo je do 14 sati nakon čega je slijedilo proglašenje najljepših pasmina izložbe.

Hladno i kišovito vrijeme nije spriječilo uzgajivače i ljubitelje pasa da dođu u Koprivnicu. Odaziv natjecatelja bio je velik zbog dobre organizacije i najave da će se ocjenjivanje održavati na natkrivenom prostoru. Sveukupno je stiglo 310 pasa iz više od stotinu pasmina. Najviše ih je iz Hrvatske, ali su došli i natjecatelji iz Austrije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Italije, Njemačke, Poljske, Slovačke, Finske i Cipra.

Predsjednik koprivničkog Kinološkog društva Miroslav Kuzmić za Dravu.info rekao je: “Vjerujem da ćemo na kraju moći reći da je kvaliteta pasa koji su stigli u Koprivnicu jako dobra. U odnosu na lani, primili smo 50 prijava više.“

Matija Fičko i Aleksandar Ujlaki su uspješni uzgajivači, a na izložbi su se okušali i u sudačkim vodama po prvi puta.

Izvor foto: Kinološko društvo Koprivnica

 

?>