Info

Druga generacija prvostupnika koprivničkog dijela Sveučilišta Sjever primila je svoje diplome na svečanoj dodjeli koja je 14. prosinca održana u Sveučilišnom centru Koprivnica.

U srijedu, 14. prosinca druga generacija studenata u Koprivnici primila je svoje diplome nakon 3 godine napornog rada. Na svečanoj dodjeli ispratili su ih prijatelji, obitelj, profesori, te svi djelatnici Sveučilišta Sjever. Sveučilište je, za ukupno 86 novopečenih prvostupnika, organiziralo svečani program koji je započeo u 10 sati.

Studentima su na uspješno završenom preddiplomskom studiju čestitali rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković te predsjednik gradskog vijeća Zoran Gošek koji se obratio studentima: „Čestitam promoventima na ovom završenom trogodišnjem dijelu studija, iskoristite sva znanja i vještine koje su vam profesori dali. Za vas učenje nije gotovo, na početku ste poslovne karijere i susrest ćete se s novim izazovima gdje ćete moći primijeniti svoje vještine. Čestitam i vašim roditeljima koji su vam ovo omogućili i imali vjeru u vas.“ Svečanoj promociji, među ostalima, prisustvovali su i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, te bivša gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Profesor Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica također se obratio prepunoj dvorani te u ovo predblagdansko vrijeme promovirao novu generaciju prvostupnika novinarstva, poslovanja i menadžmenta u medijima i medijskog dizajna. Prorektor Tomiša istaknuo je kako su svi veoma ponosni što je Sveučilište Sjever postalo osmo najmlađe javno sveučilište u Hrvatskoj te kako već ove godine započinje proces otvaranja još četiri diplomska studija na koprivničkom Sveučilištu. To su diplomski studij Ambalaže, Održive mobilnosti i logistike, Medijskog dizajna i Novinarstva, a upis novih studenata očekuje se već iduće akademske godine. Za kraj je poželio studentima uspješan nastavak profesionalne karijere, kao i puno uspjeha u privatnom životu.

Studenti su nakon promocije puni emocija govorili o jednom završenom putu u njihovom životu. „ Na Sjeveru mi je bilo odlično i jako mi je žao što nisam upisala diplomski studij upravo ovdje. Sada studiram srodni faks ovome, točnije Studij dizajna u Zagrebu“, govori Leopoldina Jovanovski.

Mara, završena studentica medijskog dizajna ima samo riječi hvale za Sveučilište: „Prekrasan je osjećaj biti u ovoj prostoriji i znati da ste nešto postigli. Istaknula bih kako sam prezadovoljna fakultetom, poznanstvima koje sam stekla studirajući na Sjeveru, te odnosom profesora prema studentima.“

Zvukovima studentske himne Gaudeamus igitur, ispraćena je još jedna generacija studenata koji će svojim budućim poslodavcima ponuditi sva usvojena znanja i vještine, a onima koji svoje obrazovanje nastavljaju i dalje kroz diplomski studij želimo mnogo sreće!

?>