DRUŠTVO

Ulica hrvatske državnosti u Koprivnici već dugo nije u najboljem stanju. Rupe u cesti i zakrpe na zakrpi pogoršavaju protok prometa te je čine ulicom koju vozači najradije izbjegavaju.

To bi se uskoro moglo promijeniti jer bi, prema najavama obnašatelja dužnosti gradonačelnika Mišela Jakšića, upravo ova ulica mogla postati druga pametna ulica u Hrvatskoj, poslije one u Dubrovniku.

Projekt je to Regionalne energetske agencije Sjever, „javne, nezavisne i neprofitne ustanove koja je osnovana u okviru programa Energy Europe od strane gradova Koprivnice, Varaždina i Virovitice.“ U izjavi na Radio Dravi u sedmom mjesecu prošle godine, gospodin Jakšić rekao je da će se pametna ulica sastojati od raznih modernih upozorenja i pomagala u prometu, ali nije potvrdio tehnologiju kakva postoji u pametnoj ulici u Dubrovniku, gdje je građanima među ostalim dostupan i besplatan Internet od 50 Mbit/s.

Bez obzira na to, samo bi uređenje ove ulice bilo dovoljno osvježenje, a ako je u pitanju i oplemenjivanje ulice pameću, to bi bio ugodan dodatak.

?>