DRUŠTVO

Glavni urednik Večernjeg lista, Dražen Klarić, u petak, 25. svibnja 2018. godine u 16 sati održat će gostujuće predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Dražen Klarić, novinar koji ima bogato iskustvo rada u medijima, u interaktivnom razgovoru sa studentima osvrnut će se na medijsku sliku Hrvatske, trendove u medijima, digitalizaciji, transformaciji medijskih kuća u multimedijalne tvornice sadržaja, fake newsu te utjecaju društvenih mreža na trendove u novinarstvu. Također, Klarić će sa studentima i svim zainteresiranima podijeliti svoja znanja i iskustva koja je stekao tijekom dugogodišnje karijere na različitim novinarskim i uredničkim funkcijama u tiskanim i elektroničkim medijima.

Klarić je svoju profesionalnu karijeru započeo na TV Mreži, prvoj komercijalnoj televiziji u Hrvatskoj, a nastavio ju je graditi na CNN-u gdje je obnašao dužnost glavnog urednika te u vodećim hrvatskim dnevnim novinama Večernjem listu. 2005. godine pokreće Kapital Network, prvi specijalizirani poslovni TV kanal, poslovni, politički i lifestyle magazin madeIN te portal Politika plus. Klarić je dobitnik više strukovnih nagrada Hrvatskog novinarskog društva, a trenutno obnaša dužnost glavnog urednika Večernjeg lista. Dražen Klarić istaknuo se i kao konzultant na nizu medijskih projekata u Hrvatskoj i regiji, a uža specijalnost mu je organizacija redakcije, uređivački procesi i medijski menadžment.

 

?>