Uncategorized

Jučer je u Koprivnici održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen veliki biciklistički projekt organiziran zahvaljujući IPA Hrvatsko-mađarskom prekograničnom programu suradnje (HUHR/1101/1.2.4/0004). Organizatori projekta su Udruga Teker iz mađarskog Heviza i Brdsko-biciklistički klub «Asi» iz Varaždina, a Grad Koprivnica jedan je od suorganizatora ovog značajnog biciklističkog događanja. Konferenciji su prisustvovali Mišel Jakšić – zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice, Szabolcs KARÁDI – predsjednik Udruge Teker, Ferenc Jankovics – potpredsjednik Udruge TEKER, član Organizacijskog odbora Drava Toura 2014., Dóra Szucs – voditeljica projekta, članica Organizacijskog odbora Drava Toura 2014., te predstavnici BBK ASI Janko Gusić, Jasna Šprem i Darko Škerbić, također članovi Organizacijskog odbora Drava Toura 2014.

Zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić istaknuo je zadovoljstvo što je Grad Koprivnica dobio priliku da sudjeluje u ovakvom hvale vrijednom projektu te napomenuo da je Grad Koprivnica upravo kroz IPA prekogranične projekte pronašla dobre partnere u susjednoj Mađarskoj.

Nadamo se da će se suradnja nastaviti i dalje, ne samo kroz poticanje biciklizma, ne samo kroz poticanje kontinentalnog turizma nego i kroz neke gospodarske projekte koji će nam pripomoći u onome što nam je naravno najvažnije, a to je da stvaramo bolji život našim sugrađanima i da stvaramo nova radna mjesta.- dodao je Mišel Jakšić.

Drava Tour 2014., prekogranična cestovna biciklistička utrka, održat će se između 12. i 15. lipnja, s ciljem promocije regionalnog turizma, cestovnog biciklizma i suradnje dviju država- susjednih članica EU. Organizatori se kroz program neće usredotočiti na profesionalne bicikliste, već na rekreativne kao i na one koji još nisu upoznali biciklizam kao životni stil. Sudionici cestovne biciklističke utrke bit će rekreativni timovi od po šest biciklista. Četverodnevna utrka predviđena je za šest vozača i dva člana tima. Ukupno će nastupiti 120 biciklista u 20 timova od kojih će 10 timova biti iz Mađarske, a 10 iz Hrvatske. Detalji u vezi projekta dostupni su na web stranici www.dravatour.hu/hr

Natjecatelji Drava Tour-a će u četiri dana odvoziti 5 kilometara na relaciji Varaždin – Barcs – Pecs – Nagykanizsa – Heviz, a svakog dana organizirat će se i posebni eventi po gradovima.

VOZIT ĆE SE PO SLJEDEĆEM PLANU:

12.06. Varaždin – 1,5 km

Program na Kapucinskom trgu počinje u 17 sati, uz nastup DFD “Sončece”, Varaždinskog folklornog ansambla, Centra tradicijske kulture, KUD – a “Vindija” i KUD-a “Hrvatske željeznice” . Utrka počinje u 18:00 sati nakon čega se oko 19:40 predviđa pozdravni govor gradonačelnika Gorana Habuša i ceremonija proglašenja pobjednika, dok su izjave za medije predviđene u 19:55.

13.06. Koprivnica (HR) – Pecs (HUN)  – 182 km

Program počinje već u 8:00 sati, dok se pozdravni govor gradonačelnice Vesne  Želježnjak i predstavljanje tima očekuje u 9:30 sati. Izjave  za medije predviđene su za 9:15.

14.06. Pecs – Nagykanizsa (HUN)- 175 km

15.06. Nagykanizsa (HUN) – Heviz (HUN) – 62 km

Osim što će se popularizirati ciklo turizam, glavna poruka organizatora je i sigurna vožnja koja će se posjetiteljima demonstrirati kroz zabavne igre i dječje programe. Stoga se u sklopu projekta danas u Osnovnoj školi Draškovec (Draškovićeva 47) u 14:30 odražava prezentacija biciklizma za djecu uz prigodni program i poligon spretnosti.

?>