Glazba

Srpski kantautor Đorđe Balašević održao je svoj dugoočekivani božićni koncert 26. prosinca u rasprodanoj varaždinskoj Areni. U pratnji Nikše Bratoša, vojvođanskih tamburaša i ostalih gostujućih glazbenika, vjernu je publiku zabavljao više od tri sata.

Iako je početak bio najavljen za 20:00, koncert je, zbog prevelike gužve na ulazima, započeo 45 minuta kasnije, i to uz dobro poznat Balaševićev hit Ne volim januar. Više od sedam tisuća raspoloženih obožavatelja iz svih krajeva Hrvatske, ali i svijeta, uglas je pjevalo svaku njegovu pjesmu.

DSC_4975

Lepa protina kći, Svirajte mi jesen stiže dunjo mojaMiholjsko leto i Ringišpil samo su neke od pjesama kojima je Balašević počastio vjernu varaždinsku publiku, istaknuvši kako se uvijek voli vratiti u najzapadniju panonsku luku.

Publika je Balaševića nagradila i s nekoliko desetaka plišanih bijelih zečeva koje mu tradicionalno bacaju na izvedbu pjesme Neki novi klinci.

DSC_4983

„Uistinu čaroban koncert koji je ispunio sva moja očekivanja. Tri su sata brzo prošla jer se Đole, kao i uvijek, pobrinuo da atmosfera bude odlična. Jedino me malo zasmetalo kašnjenje, ali dolazak iz Rijeke svakako se isplatio“, kazala je obožavateljica M. L.

Uz nepogrešiv smisao za humor, emotivne balade i jednostavnu, ali tematski efektivnu scenografiju, Balašević je dokazao zašto je uvijek rado viđen gost i da zna prirediti večer za pamćenje.

?>