Hrvatska

Oko 200 država, gotovo svi kontinenti i jedna, ista priča. Priča koju mnogi i dalje ne shvaćaju dovoljno ozbiljno, no sada je vrijeme da se to promijeni.

Malo tko je razumio ozbiljnost epidemije. Zanemarujući upozorenja i ne poštujući preventivne mjere, Hrvatsku je sustigao scenarij jednak onome u ostalim, virusom zahvaćenim zemalja. Razne krivulje i statistike koje svakodnevno prikazuju stanje u kojem smo se našli, nisu tek pusti brojevi na ekranu, već značajna poruka čiji je cilj doprijeti do svih nas.Brojke o kojima svakodnevno slušamo sa svih strana svijeta upozoravaju nas da je krajnje vrijeme za ozbiljnost. Da se svi zajedno moramo zaustaviti i dobro promisliti o svemu, upozorila nas je i priroda. Usred već dovoljno velike katastrofe,  priroda nas je odlučila (doslovno) prodrmati i probuditi. Bilo je to jutro kakvo Hrvatska nije osjetila u posljednjih stotinjak godina. U samo nekoliko sekundi sve što su ljudi godinama stvarali, pretvorilo se u prašinu. Potres koji nam je u ovoj situaciji najmanje trebao, došao je kao znak. Znak da se napokon trgnemo.

Osvrnemo li se na kartu svijeta na kojoj je nekada prevladavala zeleno-plava boja, primijetit ćemo kako ni to više nije isto. Sada su tu samo crvene mrlje koje se, u slučaju zanemarivanja, mogu nekontrolirano širiti poput osipa na ljudskom tijelu.Nitko nije mogao zamisliti da bi u ovu godinu mogli ući ovako filmski. No, sada kada je tako, poštujmo makar na ovakav način život. Zajedničkim zalaganjem kreirajmo ovoj tužnoj priči sretan završetak i upamtimo sljedeće: „Životne krize su ujedno i životne lekcije“. Nadajmo se da će nam ovo biti lekcija koja će promijeniti sve što smo do sada pogrešno radili te da će nas usmjeriti prema pravim vrijednostima života.

Do tada, čuvajte se i  #ostanitedoma.

?>