Info

Dan otvorenih vrata Sveučilišta Sjever, koji je u centru u Koprivnici održan u utorak, 15. ožujka, privukao je znatan broj učenika srednjih škola, njihovih profesora i znatiželjnih građana koji su željeli razgledati Sveučilište.

Događaj je organizirao Ured za razvoj karijera (Alumni), podršku studentima i cjeloživotno učenje. Posjetitelji su Sveučilište obilazili u pratnji studenata-volontera, a pojedinosti programa rada svakog smjera (Novinarstvo, Medijski dizajn i Poslovanje i menadžment u medijima) izložili su predavači.

Posjetitelji su razgledali sve predavaonice, labos za videomontažu i tonski studio, poznat kao jedan od najbolje opremljenih u ovom dijelu Hrvatske. Održano je nekoliko predavanja na kojima su studenti posjetiteljima prenijeli svoja iskustva sa studija.

U ateljeu Sveučilišta organizirana je mala škola slikanja na kojoj su, pod vodstvom predavača s Odjela za medijski dizajn, svi zainteresirani mogli povući nekoliko poteza kistom po platnu. Studenti novinarstva organizirali su novinarsku radionicu za srednjoškolce na kojoj su objasnili komentar kao novinski žanr.

Okupljene je zabavila Umjetnička grupa Sveučilišta Sjever (UGSS), čija je predstava Audicija za Sjever doživjela velik uspjeh.

Posjetitelje je pozdravio prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica dr. sc. Mario Tomiša, koji je potvrdio da će se u Koprivnici uskoro otvoriti novi studijski smjerovi – studij ambalaže i studij održive mobilnosti. Osim toga, intenzivno se radi na razvoju diplomskih studija koji će uspostaviti vertikalu na postojeće preddiplomske smjerove.

?>