SPORT

U nedjelju 10. ožujka u dvorani Branimir Jedvaj odigralo se deveto kolo Prvenstva Hrvatske za kadete s početkom u 16:00 sati. Kadeti košarkaškog kluba Koprivnice poraženi su od vršnjaka iz Zagreba rezultatom 45-67 (9-19, 13-21, 11-10, 12-17).

Zagrepčani su se na početku utakmice izborili za loptu i odmah postavili svoj ritam utakmice. Nakon polovice prve četvrtine rezultat je bio 2-13, no domaćini su napravili seriju od 7-0 i tako smanjili zaostatak. Igrači Cedevite zagospodarili su terenom, ali Koprivničanci pokazuju hrabrost i volju te tako poručuju gostima da se neće moći lagano prošetati kroz utakmicu.

Slično se dogodilo i na početku druge četvrtine, no samo na nekoliko minuta. Iako su se domaćini pokazali kao tvrd orah, gosti iz Zagreba ubacuju u brzinu više i vrlo brzo odlaze na +18. Tako se na odmor otišlo rezultatom 22-40. Nakon odmora vidjeli smo puno pogrešaka i promašenih zicera s obje strane pa je treća dionica otišla u korist koprivničkih kadeta, no uz minimalan priključak kolega iz Zagreba. Četvrta četvrtina, ujedno i zadnja, prošla je u znaku gostiju, uz nekoliko lijepih akcija koje su proizašle iz obje ekipe.

Najbolji igrači Cedevite bili su Vito Kučić s 12 koševa i 100%-tnim učinkom slobodnih bacanja (5/5) i Roko Rađa s 11 poena te isto toliko skokova i trima asistencijama.
Kod domaćih vrijedi izdvojiti Adija Stajka s 13 postignutih koševa (sedam skokova i dvije asistencije) te Patrika Lovrića i Sebastiana Oraka koji su postigli svaki po devet koševa.

 

Pogledajte izjave trenera i mlade košarkaške nade!

?>