TOP TEME

Brucošijada za studente Sveučilišta Sjever održat će se 20. studenoga u Varaždinu s početkom u 21:00. Prijevoz za koprivničke studente organizira i u potpunosti financira Studentski zbor Sveučilišta. Cijena ulaznice iznosit će 10 kn, a studenti će za piće morati izdvojiti otprilike isto toliko.

Ove će se godine prvi put održati zajednička brucošijada studenata Sveučilišta Sjever u Koprivnici i studenata sa Sveučilišnog centra u Varaždinu. Brucošijada će se održati 20. studenoga 2015. godine u prostoru varaždinskog TTS-a, a cijena ulaznice iznosit će 10 kuna. Za koprivničke će studente biti organiziran besplatan prijevoz: dva autobusa za Varaždin, od kojih prvi kreće u 20:00, a drugi u 21:00. Povratak za Koprivnicu predviđen je oko 1:30 te 3:30. Prijevoz u potpunosti financira Studentski zbor Sveučilšta Sjever. Na brucošijadi će studente zabavljati Maja Šuput i dva DJ-a, a studenti će od pića moći kupiti bambus po cijeni od 8 kuna i pivo za 10 kuna.

Proteklih se godina brucošijada za studente sveučilišnog centra Koprivnica održavala u lokalnim klubovima. Prema anketi provedenoj među studentima koji studiraju u Koprivnici, više od polovice ispitanih nije zadovoljno prošlim brucošijadama. Kao najveći razlog za nezadovoljstvo navodili su glazbu, mali odaziv i organizaciju.

Više od polovice ispitanika nije čulo da će se ove godine brucošijada održati samo u Varaždinu. Studentima se organizacija besplatnog prijevoza sviđa, no unatoč tome mnogo ih se neće odazvati:


 „Treća sam godina i glava mi je puna problema. Zabava mi ne pada na pamet.”

„Neću se odazvati zbog udaljenosti Koprivnice i Varaždina. Želim brucošijadu u gradu u kojem studiram.”

„Treba nešto pošteno i za nas u Koprivnici. Nemamo kuda van, a ni menzu nemamo… Očajno.”

„Zbog posla i faksa mi je predaleko. Ima u Koprivnici dovoljno ljudi za brucošijadu. Neka se organizira i ovdje. Pixell nije velik, ali je sasvim dovoljan prostor za takvo događanje.”


Po pitanju idealne brucošijade, mišljenja ispitanih previše se ne razilaze. Idealna bi brucošijada trebala imati raznoliku glazbu, biti na dostupnoj lokaciji i trajati do ranih jutarnjih sati.

 

?>