KULTURA

Vatrogasna limena glazba Predavac održala je mali božićni koncert 30. prosinca u prostorijama društvenog doma u Rovišću. Koncert su upotpunili solisti Silvia Reberšak i Tomislav Rimac te mješoviti zbor. Mještanima malog sela pokraj Bjelovara predstavili su nešto drukčiji i moderniji repertoar.

Pod vodstvom dirigenta Ramona Reberšaka, Vatrogasna limena glazba Predavac održala je kratki 45-minutni božićni koncert na kojem su iznenadili izvođenjem najpopularnijih božićnih pjesama kao što su Jingle Bell RockWe wish you a Merry ChristmasZvončići… Koncert je započet pjesmom Meghan Trainor I’ll be home u izvedbi solistice Silvije Reberšak.

12483461_1208093019223485_1015168287_n

Ovaj puhački orkestar jedan je od najpoznatijih glazbenih sastava Bjelovarsko-bilogorske županije. Sudjelovali su na brojnim smotrama i natjecanjima na kojima su postigli velike uspjehe, od kojih se izdvaja 1. mjesto B-kategorije na državnom natjecanju orkestara. Brojnim pohvalama nadovezao se i Zdravko Heged, predsjednik općinskog vijeća Općine Rovišće, koji je svima prisutnima zaželio sve najbolje povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

„Zadivljena sam jer nisam mislila da limena glazba može napraviti tako nešto. Bilo je stvarno predivno i mislim da ću češće ići na takve koncerte. Stvarno su me oduševili i preporučila bi ih svima, a tko jednom dođe, vratit će se opet, baš kao i i ja“, kazala je mještanka Helena Blažic.

„Koncert Vatrogasne limene glazbe Predavac jako mi se svidio. Približili su svoj nastup mlađoj populaciji, čime su ih privukli. Svidjelo mi se jer nije tipično tuljenje po instrumentima, već je izvedeno na veoma moderan i zanimljiv način. Zahvalna sam što postoje ljudi koji se zalažu za kulturno uzdizanje svih generacija u mom kraju“, rekla je mještanka Matea Bengez, čija je sestra članica Vatrogasne limene glazbe Predavac.

12463743_1208092999223487_1504008134_n

Uz taktove tradicionalne božićne pjesme Narodi nam se kralj nebeski, u pratnji mješovitog zbora te solista Silvije Reberšak i Tomislava Rimca, koncert su prigodno završili i svima poželjeli sretne i blagoslovljene božićne i novogodišnje praznike.

?>