DRUŠTVO

Grad Varaždin ni ove godine neće razočarati svoje građane i posjetitelje organizacijom programa u vrijeme Adventa. Program nudi ponešto za svakoga, od drugog najvećeg ledenog parka u zemlji, bogate ugostiteljske ponude, paljenja svijeća na adventskom vijencu ispred Katedrale, pa sve do raznovrsnog zabavnog i glazbenog sadržaja.

Grad je tako predstavio nekoliko unapređenja i novosti, a jedno od njih svakako je klizalište na Kapucinskom trgu, koje je s radom počelo 25. studenog te spada među najveće u državi. Površina klizališta iznosi 1134 metara kvadratnih, a grad je pokrenuo i školu klizanja. Na Kapucinskom trgu postavljena je kućica Djeda Mraza koji će tamo boraviti od 10. do 30. prosinca. Ove godine sama organizacija Adventa sastoji se od dva dijela: od Ledene čarolije na Kapucinskom trgu do Trga kralja Tomislava, na kojem će se odviti program pod nazivom Bijelo Korzo. Najmlađe će ondje posebno razveseliti vlakić Djeda Božićnjaka, a odrasli će se tijekom vikenda moći zabavljati na raznim koncertima od grupe Pavel, nakon toga Christmas Trio, Hrvatska funk delegacija, dok su Soulfingersi na redu 17. prosinca.

15282031_229456197485033_1552659600_n

“Za vrijeme Adventa u Varaždinu će se odvijati ukupno 25 glazbenih programa. Mališane će zasigurno razveseliti kamion Djeda Mraza koji imaju prilike vidjeti u reklamama za Coca Colu, a koji dolazi 14. prosinca u Varaždin”, izjavila je Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina.

Okićene su okolne ulice i trgovi, pa je tako od Kapucinskog napravljena šetnica do Korza gdje je smješteno desetak kućica sa prigodnim proizvodima za prodaju. Trg slobode također će imati svojih trinaest kućica te će svoje proizvode imati priliku izložiti  varaždinski obrtnici. Dućanska ulica također će biti prigodno ukrašena i uređena.

Na samom predstavljanju Adventa najavljen je i doček Nove godine koji će se održati na Kapucinskom trgu uz koncert Vatre, te već tradicionalnu 39. Međunarodnu novogodišnju utrku te naravno vatromet. Za organizaciju Adventa bio je potreban iznos od 330.000 kuna, što je Grad Varaždin izdvojio iz proračuna.

?>