Hrvatska

U sklopu Blok sata, projekta koji zajednički provode koprivnički srednjoškolci, njihovi profesori i profesorice te udruga Mamuze, u četvrtak će se u Kulturno kreativnom centru Pixel održati izložba i recital „U pahuljama tišina je sama“.

Pozivajući se na stihove Dobriše Cesarića, naziv događanja dakako sugerira i njegovu temu: učenici će čitati pjesme o zimi, svoje ili pak odabranih pjesnika iz hrvatske i svjetske književnosti.

Blok sat je pokrenut na inicijativu profesorica i profesora koji učenike i mentoriraju tijekom priprema za nastup, a cilj projekta je učenike potaknuti na povezivanje, zajedničko stvaralaštvo i grupni rad. Projekt se provodi od 2015. godine te su do sada održana četiri recitala, a od prošle godine Blok sat obuhvaća i neke dodatne aktivnosti pa su tako učenici sudjelovali u izložbi „100 DADA“ koju je organizirala udruga DADAnti iz Splita, a predstavila je mail-art kolaže iz cijelog svijeta, dok je krajem prošle školske godine ispred Srednje škole Koprivnica održan koncert zagrebačkog benda Seine.

unnamed

Tako je i prvom ovogodišnjem nastupu prethodila radionica analognog tiska održana prošle subote u Muzeju grada Koprivnice, a radovi nastali na radionici biti će izloženi u Pixelu od 2. do 9. veljače.

Otvorenje izložbe i recital održat će se u četvrtak 2. veljače u Kulturno kreativnom centru Pixel, s početkom u 19 sati.

?>