Zdravlje

Danas je IN imati preplanulu put, ali nas sunce često zavara pa smo na posljetku dana „isprženi“, crveni i imamo opekline. Da bismo sve to izbjegli mogu nam pomoći aplikacije za zaštitu od sunca.

Uskoro nam stiže ljeto, a sunce je sve jače i jače pa nam je potrebna dobra i kvalitetna zaštita. Doktori i meteorolozi neprestano upozoravaju da se trebamo čuvati visokog UV zračenja, piti dovoljno tekućine da nam ne pozli te se držati hlada, ali većina nas to zaboravlja.

S obzirom na to da tehnologija danas jako dobro  napreduje tako su osmišljene i aplikacije koje nam mogu pomoći u što boljoj zaštiti. Naravno, ne na isti način kao što to rade kreme za sunčanje, ali nas mogu podsjetiti na ono što nam je činiti.

Wolfram Sun Exposure Reference App

Ovu aplikaciju pokreće Alpha computational engine – vodeći svjetski softver sustav za matematička istraživanja i obrazovanje. Izračunava koliko dugo vaša koža može biti izložena suncu bez gorenja na temelju vašeg tipa kože, mjesta, vremena i razine faktora zaštite od sunca koju možda koristite. Također možete izračunati UV prognozu za svoju lokaciju, zajedno sa savjetom za zaštitu od sunca. Bonus značajke uključuju vrijeme izlaska i zalaska sunca, trenutni položaj Sunca i vremensku prognozu.

My UV Patch

Aplikacija My UV Patch je osmislila tvrtka La Roche Posay. Uz aplikaciju nam je potrebna  naljepnica u obliku srca koja je plavo-bijele boje i jako je tanka. Nju stavljamo na dio je tijela koji je najviše izložen suncu, a mobitel će prepoznati kada ju nalijepimo. Sama naljepnica može se nositi nekoliko dana, a u aplikaciji možete napraviti profil za sebe ili dijete. Aplikacija će pratiti trenutno UV zračenje, upozoriti vas kada da obavite sljedeće mjerenje i predlagati vam adekvatnu zaštitu.

Waterlogged

Ne piješ dovoljno vode? U ljetnim mjesecima konzumiranje tekućine je vrlo važno da tijelo ne dehidrira, a ova aplikacija nam može pomoći  s grafikonima i podsjetnicima kako bi konzumirali što veće količine vode. Waterlogged vam omogućuje da pratite razna pića koja ste popili, ali nudi i različite bočice i čaše da lakše pratite unos. Možete unijeti i svoje favorite kako bi lakše unijeli tekućine koje ste popili.

foto: Wolfram, La Roche Posay, Ilustracija, The Australian

?>