JA,NOVINAR

Andrea Kljajić studentica je treće godine preddiplomskog studija Novinarstva koja sudjeluje u projektu Pressedanova tribina te je s nama podijelila nekoliko informacija i zanimljivosti o projektu.

 

Što je Pressedanova tribina?

Pressedanova tribina prvi je projekt studenata novinarstva Sveučilišta Sjever. Kada me pitaju što je Pressedanova tribina, ja kažem: „ Studenti novinarstva razgovaraju s novinarima“ i to zaista je tako. Ideja je da se održava svaki mjesec i da se uživo prenosi na radiju i portalu.

Koje goste možemo očekivati?

Velike novinarske face. Prvi gost je Tihomir Ladišić, direktor programa N1 Zagreb. Želim da ostvarimo efekt iznenađenja svaki put kada objavimo novo gostovanje pa ću otkriti samo jedno ime: Aleksandar Holiga. Preporučam da studenti prate naš portal i slušaju radio kako bi saznali sve bitne informacije.

Što želite postići ovom tribinom, što vam je cilj?

Tribinom se želi postići ono što svakom budućem novinaru treba: čeličenje. Gostovanjem različitih novinara na Pressedanovoj tribini omogućit ćemo studentima da prožive prave pripreme za intervju. Koga intervjuiraju, zašto je bitan, zašto je relevantan, što želimo znati, što treba znati o njemu, što ga pitati… bolje je sve te odgovore saznati sada, jer kada ti intervju s nekim bude jako bitan za posao, nećeš imati nikakvih problema jer si to već prošao kada je trebalo.

Zašto su upravo novinari gosti tribine?

Koga pitati o novinarstvu? Upravo novinare. Kao što sam već rekla, s jedne strane prolaze pripreme za intervju, a s druge strane imaju priliku pitati pravog novinara kako to biti novinar. Sigurna sam da puno naših studenata ima veliku tremu popraćenu onim pitanjima „Što ako ne uspijem? Što ako nešto zeznem?“ Zeznut će, ali bolje sada dok su mladi nego kasnije kada im se te greške više neće praštati. Studiranje je zaista zlatno doba.

 

Prva Pressedanova tribina održat će se u utorak, 23. listopada, a prvi gost je Tihomir Ladišić. Tribina će se održati u dvorani A108 s početkom u 17 sati. Bit će super, dođi i ti!

?>