KULTURA

Netflix je pronašao novu scenaristicu koja će oživjeti dugo očekivani projekt, spoj dvaju književnih klasika, Alise u zemlji čudesa i Čarobnjaka iz Oza.

Sve popularniji trend spajanja različitih imaginarnih heroja i njihovih priča u novo djelo postaje svojevrstan žanr. Dok neki tvrde da je to samo način kapitaliziranja na bezidejnim skriptama, drugi ga objeručke prihvaćaju i vesele se zanimljivim kombinacijama. Tko ne bi htio vidjeti sve heroje iz djetinjstva u zajedničkoj avanturi?

Nove „žrtve“ crossover epidemije su omiljene junakinje iz Alise u zemlji čudesa i Čarobnjaka iz Oza. Projekt, nazvan „Dorothy i Alice“, ispričat će priču o prijateljstvu dvaju djevojčica, koje se poistovjećuju po sličnim, sablasnim iskustvima koje su proživjele u sanjivim alternativnim stvarnostima.

Collider izvještava da Netflix već neko vrijeme pokušava pretvoriti ovaj ambiciozni projekt u stvarnost te je sada to moguće uz novu scenaristicu. Anna Klassen postala je slavna u svijetu dramskih tekstova napisavši scenarij za biografski film o JK Rowling pod nazivom „When lightning strikes“, koji je 2017. pogodio crnu listu najpopularnijih originalnih scenarija.

Klassen je svoju scenarističku karijeru započela kao novinarka zabavnih sadržaja, a trenutno radi s Netflixom na još jednom projektu. Originalna fabula u kojoj Dorothy i Alice udružuju snage da spase svoje fantazijske svjetove od uništenja mijenjat će se u rukama Anne Klassen.

Bez obzira što će spojiti dvije junakinje u zajedničkoj avanturi, „Dorothy i Alice“ ima potencijala da bude vrlo perspektivan i zanimljiv projekt.

 

?>