SVEUČILIŠTE SJEVER

Sveučilišni centar Koprivnica će u petak, 8. lipnja 2018. godine u 17 sati ugostiti poznatog radijskog i televizijskog voditelja Aleksandra Stankovića, a govorit će o tome “Kako biti novinar u oskudna vremena”.

Stanković osim što je dobro poznati urednik i voditelj HRT-ove emisije, Nedjeljom u dva, također je i autor zbirki pjesama i kratkih priča pod nazivom Sto faca i Aca te putopisac serijala Vjetar u kosi. Stoga će, osim interaktivnog razgovora sa studentima o stanju novinarske profesije, predstaviti i navedenu zbirku.

Predavanje će se održati u predavaonici A108, a moderator gostovanja bit će Zoran Simić, glavni urednik nekadašnjeg omladinskog lista Polet i predstavnik nakladničke kuće V.B.Z.

Aleksandar Stanković je diplomirao pravo na Sveučilištu u Zagrebu, međutim, nikada nije radio u struci. Novinarsku karijeru započeo je 1995. na Hrvatskom radiju u informativno-političkoj redakciji. Nakon nekog vremena postaje voditelj emisije Poligraf, a od 2000. godine uređuje i vodi emisiju Nedjeljom u dva. Pažnju gledatelja privukao je jedinstvenim, ponekad i kontroverznim, vođenjem nedjeljnog talk-showa. Ponekad je na agresivan način postavljao pitanja svojim gostima s političke i kulturne scene koji su zbog svoje reputacije dosljedno odgovarali. Na taj način uspio napraviti atmosferu koja je impresionirala gledatelje.

 

?>