JA,NOVINAR

U svakodnevnom životu susrećemo se s različitim problemima i situacijama. Tu nailazimo na one dobre trenutke kojih se uvijek rado prisjetimo i koji nas odvedu u tih par minuta, par sati ili dana sreće. No, s druge strane tu su i oni loši trenutci. Trenutci u kojima bismo najrađe prekinuli naš život ili se povukli u svoja četiri zida i jednostavno prespavali koju godinu. O tim trenutcima želim malo pričati.
Ponekad nismo svjesni koliko nas oni definiraju i koliko utječu na naš daljnji život. Što god da vam se događalo morate biti svjesni da će sve proći. Da, bit će teško. Radilo se o gubitku bliske osobe, o prekidu veze, o neuspjehu, razočarenju samih sebe ili bolesti, nikada ne smijete stati.

Trebamo objeručke prihvatiti život koji ide dalje. Ako boli, stanite i plačite, dopustite sebi da osjećate, nekako nas to i drži na životu, zar ne? Ali moramo biti svjesni da se uvijek ako je moguće trebamo prisjetiti onih dobrih dana. Onoga što nas je ta situacija naučila. Na kraju krajeva ne bismo ni mi bili mi da nas život ne oblikuje u verziju koju želimo biti. Poanta je da život doista nikada ne smije stati. Koliko god teško bilo pokušajte spriječiti da to uzme zamaha. Naravno neke stvari se „probavljaju“ godinama, ne smatram da ćemo odmah ustati na noge, nismo roboti. No, trebamo znati presjeći sami sebe. Znati kada je dosta i kada je vrijeme da „zbrojimo“ situaciju u glavi, „zakrpamo“ sami sebe i ustanemo u bolju i jaču verziju.

Vjerujem da svatko ima jednu životnu situaciju za koju je svjestan da mu nužno nije trebala, ali znate opet da je imala neku težinu i poantu i da ste iz nje izašli pametniji i jači. O tome govorim. O trenutku kada prestanete tražiti izlike za samog sebe i kažete si da si to više ne možete tolerirati. Ponekad trebamo sami sa sobom pričati kao s trećom osobom. Što biste njoj preporučili da učini? Biste li joj dozvolili da pet mjeseci ne izađe iz sobe? Pretpostavljam da ne bi. Tu je ključ, u onome što svi nosimo u sebi.

Svatko zna u dubini duše što je najbolje za njega. Ponekad pokušajte sami sebi dati iskren savjet bez okolišanja i prenemaganja. Nema sutra. Ne postoji ono od sutra ću. Nema za pet minuta. Sad. Ima samo sad. Što želite? Doista nije komplicirano. Ponekad samo dobar raspored i držanje istoga može biti dovoljno da se puno bolje osjećamo i vratimo tamo gdje smo prije stali. Stoga vas želim potaknuti da ako volite sebe to i učinite. Recite si dosta je bilo. Idemo sad i ako to želite nema više ali, jer ali ne postoji. Oni koji žele nešto će doista i uvijek pronaći rješenje za to.

Kao što sam ranije rekla, u redu je trpjeti i otplakati jedan dio, ali unatoč svemu vi ste odgovorni. Ne dopustite da vaš život stane jer zapamtite: „Ono što vi tražite, traži i vas nazad.“ (Tony Robbins)

foto: Pinterest

?>