KULTURA

Savez udruga FUNK (Forum udruga nezavisne kulture) u subotu, 26. svibnja održat će 4. FUNK Day s početkom u 21 sat u koprivničkom Kampusu.

FUNK Day jednodnevni je festival kojim se nastoji promovirati nezavisna scenu Koprivnice i okolice te potaknuti dijalog o potrebi grada za društveno-kulturnim centrom. Prije 4 godine u Koprivnici je pokrenuta inicijativa koprivničkih bendova i udruga s ciljem razvijanja nezavisne kulture u Koprivnici i regiji, ali i s namjerom samoorganiziranog djelovanja mladih koji će kreirati i realizirati kulturne sadržaje i programe te edukativne aktivnosti. Ta je inicijativa vrlo brzo prerasla u Forum udruga nezavisne kulture, koji otada djeluje u koprivničkom kampusu.

Od osnivanja do danas, udruge su u Kampusovom objektu br. 16 održale brojne radionice (fotografske, likovne, ekološke), niz koncerata, filmske večeri u suradnji s DORF (Festival dokumentarnog rock filma) i Tabor film festivalom, a u prostoru su se pojedinih godina održavali i Rocklive festival te Street art festival.

Ove subote FUNK će ugostiti četiri benda. Bubnjarski kolektiv Buš?Bum! (Kc) specifičan je po tome što sviraju na limenim bačvama, uz glazbenu pratnju Aleksandra Rapaića (bivši Dead Fish, E.S.T.E.R.), dok će Avlov (Kc) na FUNK Day-u imati svoj prvi nastup. I zagrebački Tyger Lamb u svojim redovima ima jednog Koprivničanca, a nedavno su objavili svoj prvi album „Born into This“. Koncertni dio večeri zatvorit će Letarg (Kc), bend Brune Antolića koji su prošle godine u FUNK-u promovirali prvi dugosvirajući album „Tibor“. I Tyger Lamb i Letarg sudjelovali su na Demofestu, godišnjem natjecanju bendova koje se održava u Banja Luci, a na koji se prijavljuje i po 500 bendova iz čitave regije. Letarg je 2016. osvojio 3. mjesto, a Tyger Lamb 2. mjesto prošle godine.

zagrebački bend Tygler Lamb

zagrebački bend Tygler Lamb

Nakon koncerata uslijedit će slušaonica uz DJ-a Mad Postmana, a u suradnji s građanskom inicijativom Šinterice dobrog srca ove će se godine održati i humanitarna akcija prikupljanja pomoći za napuštene životinje.

Realizaciju programa sufinancira Grad Koprivnica, a FUNK day je uvod u ostale programe koji Forum planira održati tijekom godine: koncerte, filmske projekcije i radionice.

 

?>