DRUŠTVO

Varaždin je 18. i 19. svibnja bio dom za više od 147 pasmina pasa iz 20 zemalja.  Međunarodna izložba CACIB  Varaždin već se tradicionalno održava svake godine u svibnju, u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i Kinološkog društva Varaždin.

Izložbu je u subotu službeno otvorio gradonačelnik grada Varaždina, Ivan Čehok rekavši:  “Znam da ste svi vi najbolji čim ste se odlučili baviti ovim, ne samo poslom i hobijem,  nego i načinom života, živjeti sa psima, vježbati ih i izlagati!”.

U subotu se ujedno održao izbor za najljepšeg psa, kao i dvije specijalne izložbe: specijalna izložba hrtova te specijalna izložba bichona. Posjetitelji su također imali priliku prisustvovati programu pokaznih vježbi u kojima psi savladavaju prepreke na poligonu, a ujedno i iskazuju svoju poslušnost u napadu i obrani. Tijekom ova dva dana Varaždin je posjetilo više od 1000 pasa, a uz domaće suce pse su ocjenjivali suci iz Mađarske, Češke, Finske, Austrije, Poljske i Slovačke.

NJIHOVA LJUBAV NAJVEĆI JE POTICAJ!

Najveći broj pasa izložila je uzgajivačnica tornjaka obitelji Kelemenić iz Varaždina koji već dvanaestu godinu sudjeluje na ovoj izložbi. – „Kod kuće trenutno imamo 16 pasa. Ovaj smo put na izložbi imali 6 svojih pasa i 3 psa iz našeg uzgoja sa svojim vlasnicima.“ – rekla nam je ponosna vlasnica, Senka Kelemenić. Najbolja nagrada za uložen trud i razlog za neizmjeran ponos zasigurno im je pružio Kedon Boss-tor koji je zauzeo drugo mjesto u izboru za najljepšeg autohtonog psa.  

Ono što ovu obitelj potiče na uzgoj jest ljubav koju im uzvraćaju njihovi psi. „Obožavam ih i uživam s njima jer su zaštitnički prema svojim gazdama, veliki su, a zapravo jako nježni. Dovoljan poticaj je samo njihova ljubav koju nam pružaju.“ – dodala je.

Djelić atmofere pogledajte u galeriji:


foto: Edi Kelemenić/Lucija Cikač

?>