Uncategorized

Varaždinski metal bend Cold Snap ovih je dana svirao u Novom Sadu na Defformer Festu. Tim su koncertom, uz nastup bosanskohercegovačkog benda Flatline proslavili i 21. rođendan grupe Pero Defformero.

Defformer Fest je održan u Klubu Quarter, gdje su povezani bendovi koji su na sceni više od 10 godina, ali još nikad nisu svirali zajedno.

“Bez obzira na to iz koje države dolazimo, bili smo povezani glazbom i publika je osjetila energiju ovog koncerta”, istaknuo je Jan Kerekeš, frontman Cold Snapa. Najavio je i kako će u istom sastavu koncert imati prilike vidjeti publika u Sarajevu, a zatim i u Varaždinu. Ponosni smo na prijateljstvo s odličnim glazbenicima iz benda Pero Defformero, koji su davno postali kultni bend na ovim prostorima, a stalnu suradnju s Pero Defformero ima i Dean Clea, pjevač Osmog putnika, s kojim smo se također družili na ovom festivalu. Prije Novog Sada, Cold Snap je nastupio na Metalki u Karlovcu, a uskoro će održati koncert i u slovenskom Velenju, gdje će nastupiti kao glavni bend večeri te pritom promovirati svoj posljednji album World War 3 i predstaviti novi projekt Music against abuse za koji su dobili potporu HDS ZAMP-a i Grada Varaždina.

“Već naziv projekta govori sve, a kroz koncerte mi osvještavamo, upozoravamo i pozivamo sve koji nas žele čuti da vjeruju u sebe, razvijaju prijateljstva i društvene odnose, te da nastoje sve ono loše što se događa zaustaviti na vrijeme”, objasnio je Jan Kerekeš ciljeve ovog projekta.

Cold Snap će krajem lipnja snimiti i novi spot, a na redu je pjesma – Monster, s posljednjeg albuma koji je u rukama izdavačke kuće iz New Jerseyja – Eclipse Records.

“I kroz novi video nastavit ćemo naš projekt, kritizirati i suprotstaviti se nažalost, uvijek aktualnom problemu pedofilije”, naglasio je Jan Kerekeš.

?>