Info

Unin Connect Week

Unin Connect Week službeno je završio 17. svibnja u Sveučilišnom centru u Koprivnici. Održavao se od 16. do 17. svibnja u Sveučilišnom centru u Koprivnici. U  dva dana studenti su imali priliku upoznati se s budućim poslodavcima i sudjelovati na zanimljivim panel raspravama i predavanjima.

Ove godine, preko 200 poslodavaca iz različitih sektora predstavilo se studentima u oba Sveučilišna centra., što samo pokazuje kako je Sveučilište Sjever idealno mjesto za studiranje.

Tjedan karijera Sveučilišta Sjever jedan je od najvećih i najznačajnijih događaja u regiji kada je riječ o povezivanju gospodarstva i društvene zajednice.

Prvi dan Unin Connect Weeka u Koprivnici

Prvi dan Unin Connect Weeka u Sveučilišnom centru u Koprivnici započeo je u 11:30 sati okupljanjem izlagača u šatoru koji je postavljen ispred zgrade Sveučilišta. U šatoru se okupio rekordan broj studenata, kao i poslodavaca. Studenti su od poslodavaca mogli dobiti korisne informacije o svojoj budućoj profesiji i o zapošljavanju nakon završetka studija.

Zatim je uslijedio program “Portfolio reviews” gdje su studenti sa medijskog dizajna prezentirali svoje radove stručnjacima iz područja dizajna i fotografije. Među stručnjacima bili su: Davor Bruketa, Dario Dević, Matko Buntić, Sven Sorić, Lana Grahek, Patrik Macek i Boris Kovačev. Studenti medijskog dizajna od njih su dobili povratne informacije o svojim zanimljivim i kreativnim radovima. Predavanje na temu „AI alati u dizajn procesu” održali su Matko Buntić i Dario Dević iz digitalne agencije 404.

Najzanimljiviji dio predavanja za studente i sve prisutne bio je trenutak kada su pustili himnu pod nazivom „Tjedan karijera”. Ta je himna stvorena pomoću AI alata. Na panel raspravi pod nazivom “Karijera nakon Sjevera” gosti su bili bivši studenti Sveučilišta Sjever. To su Ivan Glasnović, Martina Konjević Možanić i Patricia Markač. Studentima su poručili kako je Sveučilište Sjever savršeno mjesto za studiranje. Također su im dali savjete koje će im zasigurno biti od velike pomoći u budućnosti.

Nakon bogatog programa uslijedio je ručak u šatoru s bogatim izborom gastronomskih jela. Nakon ručka, u šatoru, predstavljale su se brojne tvrtke među kojima su bile Podravka, ePodravina, 404 Agency, Grad Koprivnica, PIXEL agencija, Radio Drava i dr.

Drugi dan Unin Connect Weeka u Koprivnici

Na drugom danu Unin Connect Weeka, koji je ujedno bio i posljednji, održana je promocija knjige „Cico – tak imam te rad“. Na promociji knjige prisustvovali su autori knjige Mladen Miletić i Tomislav Dasović, Žarko Ivković, urednik i zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista te bivši hrvatski nogometni reprezentativac Niko Kranjčar. Za sve ljubitelje sporta ovo je bila idealna prilika kako bi se upoznali sa bivšim hrvatskim reprezentativcem. Prilikom fotografiranja, uslijedila je velika gužva jer su se svi studenti željeli slikati s poznatim bivšem reprezentativcem Nikom Kranjčarom.

Kao dio programa, održana je i panel rasprava pod nazivom „Razvoj RH u svjetlu europskog zelenog plana“. U raspravi su sudjelovali Dubravka Horvat, članica uprave Komunalac d.o.o., Nataša Mlakar, direktorica ESG Competence Centra u PBZ-u, Irena Ivanković, voditeljica tima za održivi razvoj sektora Poslovne održivosti i zelene transformacije u poduzeću Podravka d.d. te moderator, Matija Lovrec. Posljednje predavanje na tjednu karijera održano je na temu „Vrtić na biciklu – prometna edukacija od malih nogu“. Voditeljica tog programa bila je Lana Kranjc Račić.

Unin Connect Week, nakon dva dana održavanja, u Sveučilišnom centru u Koprivnici, uspješno je završen još jedan Tjedan karijera. Okupilo se mnogo poslodavaca, kao i posjetitelja. U dva dana, studenti su imali mogućnost upoznati se sa poslodavcima iz različitih sektora. Također su mogli dobiti sve potrebne informacije o karijeri nakon studija.

?>