DRUŠTVO

Europski parlamentarni izbori prilika su za građane da izaberu svoje predstavnike u Europskom parlamentu. U Hrvatskoj će se održati 9. lipnja 2024., a biračko pravo imaju svi hrvatski građani stariji od 18 godina.

Ključno pitanje tijekom ovih izbora je budućnost Europske unije i njezin razvoj. Hrvatska, kao mlada članica Europske unije, ima specifične interese i prioritete koje će zastupati u Europskom parlamentu. Europski parlamentarni izbori u središte kampanja stavit će pitanja poput migracije, gospodarskog razvoja, zaštite okoliša i sigurnosti.

Izazovi s kojima se Hrvatska suočava su demografska kriza i odlazak mladih u potrazi za boljim životom izvan granica naše zemlje. Plan politika koje potiču gospodarski razvoj i stvaraju mogućnosti za mlade, kako bi se usporio trend iseljavanja, Hrvatska nastoji osigurati kroz Europski parlament.

Glas mladih i sudjelovanje ključni su za oblikovanje politika koje će imati dugoročne posljedice na njihovu budućnost. Nositelji novih ideja, perspektiva inovacija te njihov doprinos političkom procesu ključan je za stvaranje naprednog i inkluzivnog društva.

Stoga, pozivamo sve mlade ljude, posebno studente, da tema naše države ne bi bila kao i u popularnoj eurovizijskoj pjesmi, da izađu na Europske parlamentarne izbore 9. lipnja 2024. godine. Time će doprinijeti izgradnji bolje i perspektivnije budućnosti za sebe i Hrvatsku unutar Europske unije. Važno je informirati se o kandidatima i programima kako biste donijeli informirane odluke, što možete pronaći na stranici Europskih izbora.

Izvor: Unsplash
?>