SPORT

Nakon što su „Kraljice šoka“ u petak doživjele poraz 23:27 od Španjolske, te samim ime izgubile zadnju nadu o četvrtfinalu na Svjetskom prvenstvu. Danas, 12. prosinca u 18:00 sati igraju posljednju utakmicu protiv Austrije.

Nakon jednog dana odmora, naše rukometašice čeka posljednja utakmica na Svjetskom prvenstvu. Protivnik je Austrija s kojima se često susrećemo, a dvije austrijske reprezentativke su Hrvatice, sestre Ines i Lena Ivančok. Austrijanke su na ovome prvenstvu izborile samo jednu pobjedu i to protiv Kine.

Podsjetimo, Austrija je na samome početku prvenstva ostala bez 4 igračice: Petre Blažek, Sonje Frey, Stefanie Keiser i Nine Neidhardt koje su dobile korona virus, te su nakon deset dana izolacije i sjedanja u hotelskoj sobi igrale utakmicu protiv Japana. U toj utakmici bilo je vidljivo da su fizički iscrpljene.

Tijekom cijelog turnira može se primijetiti kako Austrijanke postižu i primaju puno pogodaka. U dosadašnjih 5 susreta postigle su sveukupno 147 pogodaka, a primile 159. Što znači da se utakmica mora dobiti s dobrom obranom i što više laganih golova, rekao je Šoštarić.

Posljednju utakmicu najavili su izbornik Nenad Šoštarić te igračice: Katarina Ježić, Ana Debelić i Valentina Blažević.

Prijenos utakmice Hrvatska-Austrija može se pratiti od 18:00 na RTL2.

Izvor naslovne fotografije: Hrvatski rukometni savez

?>