DRUŠTVO

Danas, 17. svibnja 2019. u prostorijama Kampusa potpisan je ugovor između tog poduzeća i Udruge Šinterice dobra srca kojim je Udruga na korištenje dobila zgradu od 175 m2 u sklopu kompleksa. 

Potpisivanju ugovora nazočili su gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, direktor Kampusa Igor Bajalica te predsjednica Udruge Nina Verčević. Gradonačelnik je zahvalio Udruzi na dosadašnjem volonterskom radu i gospodinu Bajalici na trudu u pronalasku odgovarajućeg prostora koji će omogućiti još bolji rad Udruge, suradnju s drugim institucijama te građanima i građankama koji se vide u zaštiti životinja i njihovih prava.

Dodao je: „ Nama je drago s aspekta gradske uprave jer je lijepo imati ovakvu Udrugu za partnera, koja je napravila stvarno ogromne iskorake u svom radu i životu životinja na području grada Koprivnice. Lijepo je i kad to radi ekipa volonterki i volontera koja daje jako puno od sebe, a mislim da na taj način – najbolji mogući način – suradnjom Grada Koprivnice kao institucije i Šinterica dobra srca koje su sada postale institucija dobivanjem svog prostora, izbjegavamo bilo kakve političke rasprave, reperkusije i gluposti kojih zna često biti jer je tema zaštite životinja definitivno velika i može se jedino rješavati na institucionalan način u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. Zato smo jako, jako sretni da imamo ove cure, kojima budemo nabavili i nekog dečka.“

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić

Direktor Kampusa Igor Bjelica zaželio je dobrodošlicu budućim korisnicima i kazao kako su ovim ugovorom popunili skoro sve kapacitete kompleksa što se tiče daljnjih korištenja zgrada i zemljišta.

Predsjednica Udruge Nina Verčević zahvalila se Gradu, Kampusu i svim volonterima na podršci te istaknula: „Veselimo se jer ćemo konačno imati sve mace, donacije, volontere pa i udomitelje na jednom mjestu. Nadam se da je ovo znak jedne velike i lijepe budućnosti za mačke, pse i općenito zaštitu životinja u Koprivnici.“

Nina Verčević, Igor Bjelica, Mišel Jakšić

U Koprivnici je dosad postojalo samo Sklonište za životinje Ottova kućica, koje prima isključivo pse, a volonteri Šinterica dobra srca napuštene su mačke (i pse) do njihovog udomljenja čuvali u svojim domovima. Ovaj prostor, iako nije sklonište, od velikog je značaja za Udrugu, ali i Koprivnicu kao jedan od gradova u kojima je prepoznat problem napuštenih životinja – u ovom slučaju s naglaskom na mačke, za koje sada postoji prihvatljivije rješenje i netko tko je spreman pomoći. 

foto: Tamara Posavec

?>