Info

Sveučilište Sjever ove akademske godine u Sveučilišnom centru Koprivnica kreće s izvedbom četiri novootvorena sveučilišna diplomska studija: Novinarstvo, Medijski dizajn, Ambalaža te Održiva mobilnost i logistika.

Otvaranje diplomskih studija u Koprivnici mnogo će značiti studentima već postojećih preddiplomskih studija Novinarstva i Medijskog dizajna, obzirom da sada svoje obrazovanje mogu nastaviti u ustanovi s kojom su već dobro upoznati te sa stručnim predavačima koji su im predavali i u prve 3 godine studija. S druge strane, očekuje se kako bi studiji Ambalaže i Održive mobilnosti i logistike mogli biti zanimljiviji studentima koji su preddiplomsku razinu završili na nekom od drugih visokih učilišta te će na taj način privući i nove studente.

Prilikom izrade kurikuluma za diplomske studije analizirani su brojni studijski programi na području Europe i izvan nje kako bi Sveučilište omogućilo suvremen pristup obrazovanju koji studente priprema za potraživanja od poslodavaca iz tih područja.

Da preddiplomski studij funkcionira na istom principu potvrđuje nam novopečena prvostupnica novinarstva Mirela Bačić koja nekoliko godina radi na N1 televiziji. „Kada sam došla na N1 vidjela sam da je to apsolutno ono što smo radili na fakultetu. Tu su osnovne forme reporterstva, televizijskog novinarstva, kritičkog razmišljanja i drugo. Jednostavno treba početi pratiti vijesti i informacije i primijeniti znanje koje smo stekli na fakultetu, a sinergijom jednog i drugog zapravo dobivamo ono što danas vijesti jesu.“

Mirela Bačić, univ. bacc. nov.

Mirela Bačić, univ. bacc. nov.

Iako već ima dugogodišnje iskustvo u novinarstvu te je nedavno stekla prvostupničku diplomu novinarstva na Sveučilištu Sjever, otkrila nam je kako planira nastaviti diplomsku razinu na istom. „Svakako ću nastaviti četvrtu i petu godinu jer ona je čisto važna zbog stupnja obrazovanja. Kao i u prve tri godine očekujem izvrsne profesore koji nam daju smjer kritike i onoga što je potrebno svakom novinaru da ga se pripremi za tržište rada.“

Upisi studenata na diplomske studije na Sveučilištu Sjever još su u tijeku. Dodatne informacije o upisima možete pronaći ovdje. A sve ostale informacije potražite na unin.hr.

?>