Izložbe

U sklopu 9. Varaždinskih muzejskih svečanosti i Međunarodnog dana muzeja, u ponedjeljak 18. svibnja organizirati će se izložba Elektro_Baroque. Manifestacija započinje u 21 sat u varaždinskoj palači Herzer.

Electro_Baroque bavi se presjekom intermedijskih umjetničkih i tehnoloških radova koji su nastali u poslijednjih nekoliko godina u njihovom kreativnom i tehnološkom labosu Radione. Izložba će također sadržavati i najnovije radove iz 2015. godine.

Članovi Radione prezentirati će svoje audio instrumente i uređaje (oscilatore, sintesajzere, zvučne kutije, teremine, filtre), instalacije pogonjene Arduino mikrokontrolerom i miniračunalom Raspberry Pi, akustičnim glazbenim instrumentima, upotrebom vintage i retro tehnologija, programskim jezicima i circuit bendingom, a jedan od najzanimljivih spojeva ove izložbe je povezivanje zvuka i biologije kroz elektroničke uređaje.

Posjetitelji će tako imati priliku vidjeti biljke koje sviraju, neobične glazbene kutije koje se pokreću kada netko njima crta po papiru ili namata koncem, interaktivne radove koji reagiraju na dodir, svjetlo ili mrak, gramofon koji svira preko vilice, odjeću koja svira electro-noise, gaming uređaje i računalne igre koje su u nekim dijelovima izmijenjene, elektronska zvjezdana sazviježđa itd. Ovo je izložba velike interaktivnosti i zahtijeva angažman posjetitelja; umjesto uobičajene napomene da ne diraju izložene predmete, ovaj put se posjetitelje potiče da eksponate istražuju jer se tek tada izložba može zablistati u svom punom sjaju.

Na Electro_Baroque izlažu: Igor Brkić, Tomislava Borić, Tin Dožić, Ana Horvat, Deborah Hustić (kustosica izložbe), Goran Mahovlić, Davor Jadrijević, Igor Petrović, Damir Prizmić, Boris Vidošević, Mate Zec, Alenka Dmitrović. Organizator je Radionia.org sa GMV-om kao suorganizatorom, a izložba ostaje otvorena do 23. svibnja.

Comments

  1. […] održavati u Palači Herzer gdje će na prvom katu biti predavanja, a u ostalim prostorima izložbe Electro_Baroque Radiona.org i studentska izložba Odgovor nepoznatog. U podrumu palače bit će MOP Kinoteka, program koji će […]

  2. […] su uživali u dvije zanimljive izložbe. U prizemlju palače Herzer smjestila se izložba Electro Baroque udruge Radiona.org. Članovi Radione predstavili su 20 instalacija, pri čemu su povezali zvuk i […]

?>