DRUŠTVO

Godine 2019., na temelju građanske inicijative, osnovala se kampanja Zasadi stablo, ne budi panj!. Kampanja je pokrenuta s idejom da svatko od nas može zasaditi drvo i s time osigurati sebi i najmilijima ugodniji i zdraviji život. Sadnjom drveća spašavamo životinje, ujedno i sami sebe.

Ove godine, 05. rujna osnovana je i udruga pod istim nazivom čiji je cilj doprinijeti zaštiti okoliša i edukaciji o problemima kojih mnogi nisu ni svjesni. Za one koji jesu svjesni problema, žele ih ponovno na njih podsjetiti i potaknuti da djeluju. Osnivači udruge su Mateja Anđelina Kramar, Damir Drvodelić te Jelena Sambolec.

Uz sve požare koji su ove godine uništili hektare šuma, ova kampanja poziva cijelu Hrvatsku da sudjeluje u tjednu sadnje drveća!

Kampanja i ove godine organizira sadnju drveća na području cijele Hrvatske. Zbog velikih posljedica izgaranja šuma koje su se odvile u cijelome svijetu, pa i u našoj maloj zemlji, tjedan sadnje drveća, ove godine, trajat će 6 dana u razdoblju od 01. do 06. prosinca. Uskoro se na Facebook stranici Zasadi stablo, ne budi panj, otvara prijavnica pomoću koje se možete prijaviti i pridružiti ostatku tima.

 Izvor: Ravishly

Cilj ove kampanje je ekološki osvijestiti ljude oko sebe – Zemlja je naš dom, mi smo ti koji o njoj brinemo

Jedna od osnivača udruge, Mateja Anđelina Kramar, izjavila je: “Kao i prošle godine kampanja će se provoditi na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. Sadnja će biti realizirana na privatnim i javnim površinama”. Godine 2019. u tjednu sadnje drveća, koji je trajao 3 dana, prisustvovalo je 23.000 građana, a zasađeno je preko 60.000 stabala!

Izvor: N1

Klimatske promjene, zagađenje, izgaranje šuma, izumiranje životinja – sve su to razlozi zbog kojih bi se trebali pridružiti ovoj inicijativi i pokušati učiniti nekakvu promjenu. Ako vas ne muče gore navedene stavke, napravite to iz zabave i provedite dan u prirodi. Povedite ekipu, uzmite lopate i zaprljajte ruke! Nakon toga, nazdravite pivom i uživajte u muzici i dobrom društvu.

?>