Zabava

VAFI je internacionalni festival animiranog filma za djecu i mlade u gradu Varaždinu. Svake godine festival obuhvaća sve više i više filmova.

Filmski-kreativni studio VANIMA 9. travnja 2010 po prvi put je organiziro VAFI festival. Od onda je prošlo sedam godina i festival je iz malog projekta izrastao u već dobro poznati svjetski festival. Za razliku od ostalih festivala, VAFI svake godine ima novu zemlju partnera, a ove godine je to Italija.

Po prvog puta ogranizirati će se i RAFI festival u Rijeci, koji će prikazivati više od 70 animiranih filmova. Jedna od glavnih značajki ovo festivala su i volonteri kojih je svake godine sve više i više.

„Izuzetno nam je drago što su mladi prepoznali priliku za volontiranjem na VAFI festivalu. Svake godine sve je više prijavljenih iz svih krajeva naše županije pa i šire. Volonteri su pokretači ovog festivala i bez njih festival ne bi bio tako uspješan.” – Ivan Todorović, koordinator volontera.

Ove godine VAFI će se održati u razdoblju od 28. svibnja do 3. lipnja 2018. Glavno otvorenje je u ponedjeljak 28. svibnja u prostorijama Kino Gaja, te će se zatim preseliti u usku ulicu na zakusku.

Festival ima dvije natjecateljske sekcije: VAFI sekcija za animirane fimove koje su radila djeca i mladi i RAFI sekcija za animirane filmove koji su rađeni ZA djecu i mlade.
VAFI ima tri kategorija podijeljene po dobi autora:
VAFI MINI – za djecu autore do 10 godina starosti
VAFI MIDI – za djecu autore od 11 do 14 godina starosti
VAFI MAXI – za mlade autore od 15 do 18 godina starost

RAFI ima četiri kategorija podijeljene po dobi gledatelja:
RAFI 0-6 – za djecu do 6 godina starosti
RAFI 7-10 – za djecu od 7 do 10 godina starosti
RAFI 11-14 – za djecu od 11 do 14 godina starosti
RAFI 15-18 – za mlade od 15 do 18 godina starosti

Službena stranica festivala: http://www.vafi.hr/

?>