SPORT

NBA liga je objavila rezultate testiranja svih 346 igrača na COVID-19, svi testovi su negativni. U Orlandu u kompleksu ESPN Wide World of Sports Complex nalaze se 22 ekipe s trenerima i trening osobljem dok obiteljima igrača nije dozvoljen pristup.

Egzekucija plana o nastavku sezone funkcionira iako su NBA i komisionar Adam Silver bili podvrgnuti kritikama o održivosti izoliranja svih igrača. Dva igrača dobila su dozvolu napustiti Bubble iz obiteljskih razloga. Na povratku u kompleks biti će u karanteni dok se testom ne potvrdi nekoliko negativnih rezultata. Neki igrači poput Avery Bradley-a, beka Los Angeles Lakersa, uopće ne prisustvuju nastavku sezone zbog rizika od zaraze.
Svaka momčad odigrat će dodatnih 8 utakmica regularne sezone te će 8 momčadi, obje konferencije, s najboljim omjerom pobjeda i poraza cijele sezone nastaviti klasični NBA Playoff.

Harry How/Getty Images

Prva NBA večer bit će 30.7.2020. u kojoj će se odigrati dvije utakmice: Utah Jazz vs New Orleans Pelicans i Los Angeles Clippers vs Los Angeles Lakers. Za Utah Jazz neće nastupiti naš Bojan Bogdanović zbog operacije ručnog zgloba desne ruke no već prve večeri imamo okršaj dvoje najvećih favorita, Lebron James i Anthony Davis (LAL) protiv trenutnog prvaka Kawhi Leonarda i njegovog „Robina“ Paul George-a (LAC).

Izvor naslovne fotografije: Jerome Miron / USA TODAY Sports via Reuters

?>