SPORT

Jedan od najcjenjenijih teniskih turnira, US Open, ulazi u svoju završnicu. US Open se održava od davne 1881. godine i član je „velike četvorke“ najvažnijih teniskih turnira popularnog naziva Grand Slam.

Turnir je 2014. godine nizom fenomenalnim partija osvojio Marin Čilić pobijedivši u finalu Keia Nishikorija i on do danas ostaje jedini hrvatski pobjednik US Opena u pojedinačnoj konkurenciji.

I dok smo ove godine u pojedinačnoj konkurenciji ostali bez predstavnika jer su ranije ispali Borna Ćorić, Marin Čilić, Ivo Karlović, Donna Vekić i Petra Martić, možemo se veseliti jer znamo da će jedan Hrvat zasigurno podići pehar namijenjen pobjedniku. Finale su izborili dvojica Hrvata – Nikola Mektić i Mate Pavić.

Prvi je finale izborio Mektić koji je u paru s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom pobijedio američko – britansku kombinaciju, treće nositelje, Rajeeva Rama i Joea Salisburyja sa 7:6, 6:4.

U finalu će snage odmjeriti s brazilsko – hrvatskim parom Brunom Soaresom i Matom Pavićem. Pavić i Soares su pobijedili Nizozemca Juliana Rojera i Rumunja Horija Tecaua sa 6:4, 7:5.

Za Nikolu Mektića ovo je prvo finale na Grand Slam turniru i do sada mu je najbolji rezultat bio polufinale Roland Garrosa 2018. kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Pavić je dosad igrao tri finala: izgubio je u Wimbledonu 2017. i Roland Garrosu 2018., a osvojio je Australian Open s Oliverom Marachom.

Neka bolji par pobjedi, a ostaje radost da će jedan Hrvat opet podići trofej pobjednika US Opena u konkurenciji muških parova prvi put nakon davne 1970. godine i legendarnog Nikole Pilića.

?>