SPORT

Nakon 90 minuta igre, gledali smo sličan scenarij kao i 2018. na svjetskom prvenstvu u Rusiji. Početak ove utakmice bio je u najmanju ruku idealan i takav tempo naši dečki držali su punih 40 minuta.

Već u 17. minuti sjajni Marcelo Brozović sa kornera je poslao okruglu ljepoticu na vrata francuske i kada se odbila pala je na noge dobro raspoloženog Dejana Lovrena koji predivnim lažnjakom dospjeva do svog petog gola za reprezentaciju i slatkog vodstva protiv velike Francuske.

RASPAD SISTEMA

Dobar osjećaj nakon gola dugo ih je držao uigranima, borili su se, grizli, htjeli pokazat kako je utakmica protiv Portugala bio samo loš dan. Nažalost taj tempo presjekli su Francuzi koji odličnom akcijom dolaze do svog prvog gola u 43. minuti pogotkom Antoine Griezmanna, a nedugo zatim, u sudačkoj nadoknadi i par sekundi prije kraja prvog poluvremena Martial puca i pogađa stativu, a onda lopta pogađa leđa nesretnog Livakovića i lopta ulazi unutra kao autogol.

MUKE PO FRANCUZIMA

U drugom poluvremenu sreću nam je donio Josip Brekalo, ali tu moramo pohvaliti zaista prekrasnu asistenciju Matea Kovačića koji je loptom ušao u prostor i preko pola terena dobacio Brekalu za svoj gol prvijenac. Nisu Francuzi dopuštali veliko slavlje pa tako nakon samo deset minuta Dayot Upamecano dobiva duel protiv Lovrena i zabija treći pogodak za Francusku.

Nedugo zatim  Brozovićevo igranje rukom koštalo nas je još jednog gola koji je sa stopostotnom sigurnošću pogodio Olivier Giroud i tako nas vratio u tužno finale 2018. godine.  

?>